- Dette var toppen av Tour-kransekaka for oss

Cavendish rundet av magisk Sky-tour med oppvisning på Champs-Élysées.

I EGEN KLASSE: Mark Cavendish gjorde mye av jobben selv da han vant på Champs-Élysées for fjerde gang på rad. Peter Sagan (t.h.) og Matt Goss fulgte nærmest den suverene briten. Foto: AFP PHOTO / OSCAR MAIL / NTB scanpix
I EGEN KLASSE: Mark Cavendish gjorde mye av jobben selv da han vant på Champs-Élysées for fjerde gang på rad. Peter Sagan (t.h.) og Matt Goss fulgte nærmest den suverene briten. Foto: AFP PHOTO / OSCAR MAIL / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Team Sky hadde dominert og kontrollert årets Tour de France gjennom samfulle tre uker, men var stadig sultne på mer, selv etter Bradley Wiggins utklassingsseier på gårsdagens tempoetappe.

Sjarmøretappen med målgang på Champs-Élysées ble nok en demonstrasjon av hvilket overlegent lagmaskineri Dave Brailsford og hans medhjelpere har satt sammen siden opprettelsen foran 2010-sesongen. Hele baktanken var at en brite skulle vinne Tour de France innen fem år. Nå har det altså skjedd på halve tida.

- Jeg hadde aldri sagt at vi skulle klare det om jeg ikke hadde trodd vi kunne det. Mange lo da vi sa vi skulle vinne dette rittet i løpet av fem år ved en rein britisk syklist, men vi tok oppgaven på alvor, vi har gjort hjemmeleksene våre, ogvi visste hva Bradley var i stand til og hva et britisk lag var i stand til. Derfor gikk vi løs på oppgaven, sier en stolt Brailsford i triumfens time.  Nærmer seg Merckx og Hinault Da det hele skulle avgjøres etter åtte runder av seks kilometer inne i Paris, satte sammenlagtvinner Bradley Wiggins seg foran og gjorde en formidabel opptrekksjobb før Edvald Boasson Hagen brakte Mark Cavendish inn på oppløpet i ønskeposisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer