LETTET: Lettelsen i Brann-ansiktene var ikke vanskelige å se. Bergenserne tok sin første seier siden 25.april. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
LETTET: Lettelsen i Brann-ansiktene var ikke vanskelige å se. Bergenserne tok sin første seier siden 25.april. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

- Dette var tre poeng til hele byen

Brann er på trygg plass etter 2-1-seieren over Aalesund.

||| BERGEN (Dagbladet):  Brann - Aalesund 2-1.

Brann har ikke vunnet en fotballkamp på sju uker.

Rot i klubben og sjansesløseri har preget Bergensklubben.

Det var helt til i kveld.

For i dag fikk vi se et Brann-lag, som spilte rundt Aalesund. Gjestene løp for lite, slurvet bakover og skapte nesten ingen ting.

Det utnyttet et Brann-lag i poengnød.

Du kunne se det helt fra da Tom Henning Øverbø blåste i gang kampen. Vertene var mer løpsvillige, offensive og vant de fleste duellene.

Det ga resultater.
  

- Det er stund siden jeg har kjent den. Det var veldig deilig. Om vi ikke gjennomfører en prikkfri kamp, så treffer vi i hvert fall på det meste, sier Branns midlertidige hovedtrener, Rune Skarsfjord, til TV 2 Sporten.

- Dette var tre poeng til hele byen. Og spillerne, du ser det på dem, dette var tre svære poeng, sier Skarsfjord.

Sævarsson hang høyest
Etter bare 13 minutter hang Birkir Mar Sævarsson høyest, og pannebrasket inn ledelsen,  på en godt slått innoverskrudd corner fra Petter Vaagan Moen.  Sistnevnte spilte en meget god kamp og hadde siste spark på ballen da vertene gikk opp til 2-0 åtte minutter senere.

Vaagen Moen økte ledelsen
Aalesund-forsvaret rotet det til for selv og ballen endte opp hos Petter Vaagen Moen. Midtbanespilleren gjorde ingen feil. Alene med Anders Lindegaard var Vaagan Moen iskald og satte ballen kontant i nettmaskene.   Det var ikke den eneste gangen forsvaret til Aalesund gjorde det vanskelig for seg selv på Brann Stadion.

Gang på gang feilberegnet den bakre fireren til Aalesund og Brann kom enkelt til flere store målsjanser.

Straffebom
I det 29.minutt var Aalesund-stopper Ville Jalasto nødt for å ty til ulovelig midler for å stoppe et gjennombruddshissig hjemmelag.

BRANN-JUBEL: Lagkameratene gratulerer Birkir Mar Sævarsson med 1-0-scoringen mot Aalesund. Senere puttet Petter Vaagan Moen på for bergenserne. Foto: Marit Hommedahl / SCANPIX.
BRANN-JUBEL: Lagkameratene gratulerer Birkir Mar Sævarsson med 1-0-scoringen mot Aalesund. Senere puttet Petter Vaagan Moen på for bergenserne. Foto: Marit Hommedahl / SCANPIX. Vis mer

Eirik Huseklepp dro seg elegant gjennom Aalesund-forsvaret, dro luke på Ville Jalasto, før sistnevnte ikke så noen annen utvei enn å dra ned Brann-spissen.

Det resulterte i et korrekt idømt straffespark fra dommer Tom Henning Øvrebø.

Fra straffemerket kunne Erik Mjelde punktert kampen etter 29 minutter, men Aalesund-keeper Lindegaard reddet skuddet mesterlig. 

 Med en strafferedning skulle man tro at Aalsund fikk troen på å hente opp ledelsen. Det skjedde ikke. For på Brann-stadion var det hjemmelaget som sprudlet mest.

Men Aalesund fikk sine sjanser. Gjestene kom på en av få visitter to minutter etter hvilen. Pablo Herrea banket til fra 25 meter og ballen traff  tverrliggeren. Tjue minutter før slutt, fikk Demar Phillips stå umarkert på seks meter, vendte opp, men skuddet suste rett utafor.

Rekdals menn fikk sin redusering ett minutt før slutt.

Innbytter Diego Silva nikket inn AaFKs utligning, uten at det hjalp.

Det betyr tre meget viktige poeng og trygg plass på tabellen for Brann-trener Rune Skarsfjord og resten av de som har hjertet i Brann.

Vikar Rune Skarsfjord hevder han ikke har tenkt på muligheten for permanent jobb som hovedtrener. — Men jeg passer nok bedre som hovedtrener enn som assistent. Men jeg er hentet til klubben som en nummer to og forholder meg til det, sa Skarsfjord, som har bedt om å bli holdt utenfor prosessen med å hente ny trener til Bergen.
Forbannet Rekdal
— Vår første omgang var rett og slett bare trist og vår dårligste omgang hele sesongen, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal til NTB.  Laget er i fritt fall på tabellen etter en oppløftende seriestart. — Jeg har hele tiden vært tydelig på at vi ikke kan slåss om seriegullet, men det blir tett kamp rett bak vinneren, mente den tidligere landslagskjempen, som sliter med skader og tynt mannskap.

FORTVILER: Aalesundkeeper Anders Lindegaard fortviler etter en dårlig forestilling mot kriserammede Brann. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
FORTVILER: Aalesundkeeper Anders Lindegaard fortviler etter en dårlig forestilling mot kriserammede Brann. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer