NEDTUR: Tom Hilde hoppet 119,5 og 90 meter i Zakopane, og var ikke med på å løfte det norske laget på en tung norsk dag. Foto: SCANPIX/AFP  / ALEXANDER KLEIN
NEDTUR: Tom Hilde hoppet 119,5 og 90 meter i Zakopane, og var ikke med på å løfte det norske laget på en tung norsk dag. Foto: SCANPIX/AFP / ALEXANDER KLEINVis mer

- Dette var, unnskyld uttrykket, begredelig

Norge landet med et brak da laghopp endte i fiasko.

(Dagbladet): Norge skuffet stort da Slovenia vant lagkonkurransen i hopp i Zakopane i kveld.

Forventningene til det norske laget var store etter en strålende nyttårsinnledning, men der slovenerne var jevnt gode, var nordmennene altfor ustabile i tidvis vanskelig vind og snøvær.

Tom Hilde var blant dem som mislyktes totalt i kveld, og Norge ble til slutt nummer syv, etter seks svake hopp av åtte totalt.

- Dette er dagen alt går på tverke for det norske laget, utbrøt kommentator Arne Scheie på NRK underveis i andre omgang.

- For Norge er det bare å glemme denne dagen så fort som mulig. Det norske laget som vi trodde var det beste etter Wisla, har virkelig opplevd en nedtur her i Zakopane. Dette var, unnskyld uttrykket, begredelig, fortsatte Scheie.

Startet bra
Det startet strålende med Rune Veltas førstehopp, et vakkert svev ned til 132,5 meter. Så gikk det dårligere.

Tom Hilde hoppet bare 119,5 meter, 13,5 meter kortere enn sin polske konkurrent Maciej Kot, og Norge hadde jobben med å ta inn forspranget.

Anders Jacobsen leverte et bra hopp på 128 meter i sin første omgang, men da også onsdagens rennvinner Anders Bardal mislyktes med 117,5 meter, ble det tungt.

Andre omgang
Dessverre gikk det ikke bedre for nordmennene i finaleomgangen.

Rune Velta åpnet med 121 meter, og Norge fortsatte å tape til teten. Da Tom Hilde flakset ned på 90 meter var konkurransen ødelagt.

Heller ikke Anders Jacobsen (113,5 meter) kunne løfte nordmennene i andre omgang, og da Anders Bardal avsluttet med 115 meter var nedturen komplett.

Polen tok andreplassen bak Slovenia, mens Østerrike ble nummer tre.

Norge har hatt en flott hoppvinter så langt, og Anders Jacobsens andreplass i Hoppuka ble fulgt opp da Anders Bardal vant verdenscuprennet i Wisla onsdag kveld.

Da var det fire nordmenn blant de ti beste.