Varslingssaken i Strømsgodset

- Dette var vi ikke klare over

Eirik Monsen, som representerer varseleren i rasismesaken i Strømsgodset, stusser over manglende informasjon fra klubben.

STORM: Henrik Pedersens situasjon i Strømsgodset er fortsatt utsatt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
STORM: Henrik Pedersens situasjon i Strømsgodset er fortsatt utsatt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer
Publisert

Varslingssaken i Strømsgodset fortsetter onsdag, og Drammens Tidende kunne melde om at det er blitt kalt inn til et ekstraordinært styremøte i klubben på kvelden.

Dette gjøres i etterkant av at spillerne har vært i møter med ledelsen i klubben onsdag, der det blant annet kommer frem at spillergruppen ikke føler de er blitt hørt.

En som ikke har vært inne på møter onsdag er den ansatte i Strømsgodset som først varslet om trener Henrik Pedersens oppførsel.

- Dette var vi ikke klare over

Ifølge advokat Eirik i Monsen i NISO har klienten valgt onsdagen til å koble av fra saken, men opplever onsdagens møter som positive hva angår hans klients sak.

- Det faktum at det avholdes et møte i dag indikerer at det ikke var en tilstrekkelig prosess som ble gjort før pressemeldingen kom ut, sier Monsen til Dagbladet.

- På den ene siden skal man sikre en god og grundig undersøkelse, og i tillegg virker det som man skulle gjøre dette så kjapt som mulig her. Men effektivitet må ikke gå på akkord med at det skal gjøres en tilstrekkelig og grundig undersøkelse.

Han forteller videre at han tror fort at både internt press i klubben, men også medietrykket fort har gjort at det kan ha gått litt fort i svingene da pressemeldingen om Henrik Pedersens fortsettelse i klubben kom mandag.

MISFORNØYDE: Spillergruppa i Strømsgodset skal ikke være fornøyde med svarene de har fått. Video: Hans Arne Vedlog. Vis mer

- Man opplever at informasjonsflyten ikke har vært tilfredstillende her.

- Hva legger du i det?

- Et eksempel på dette er at jeg nå opplyses av media at det skal holdes et ekstraordniært styremøte i kveld. Dette var ikke vi klar over, sier Monsen.

- Vi reagerte på pressemeldingen, og det er noe jeg informerte klubben om. At det er noe min klient ikke kunne stå inne for. Han var lite tilfreds med den pressemeldingen som ble publisert mandag.

Advokaten forteller også at han og varseleren fikk opplyst om mandagens pressemelding kun minutter før det var rapportert av blant andre Dagbladet.

Ingen krav om oppsigelse

Det er blant annet blitt rapportert av TV 2 at spillergruppen har gjort det tydelig at de ønsker at både hovedtrener Henrik Pedersen, og styreleder Ivar Strømsjordet må trekke seg fra sine stillinger. Dagbladet sitter også på informasjon som tyder på at dette er tilfellet.

Dette kommer kun dager etter den omtalte pressemeldingen om at Pedersen ville sitte som trener.

- Han satte pris på at spillerne tok et slikt initiativ. Det handler om at de selv har et behov for å informere om det de mener er urett. Det har vært tungt og belastende for ham. Men jeg opplever at han står oppreist i dette, sier Monsen.

- Det viktigste for min klient er at han blir hørt og trodd. Og at arbeidsgiver gjør det de skal, og behandler dette på en riktig måte.

- Har dere, slik som det rapporteres andre steder, fulgt spillerne i å kreve at hovedtrener og styreleder må trekke seg fra sine stillinger?

- Det har vi ikke, sier Monsen.

Han forteller at de er informert om at Pedersen nå representerers av en advokat (Erik Flågan, jour.anm), hvilket Monsen ser på som en positiv ting.

- Arbeidsgiver er pliktig til å verne om en varsler, men også den som bli varslet om, sier Monsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer