Dette venter Northug

Petter Northug skal forklare seg til Tingretten mandag. Han kommer også til å få dommen etter råkjøringen i sommer.

SIKTELSEN: Dette er siktelsen mot Petter Northug. Video: Dagbladet TV / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag ble det kjent at Petter Northug er siktet for å ha oppbevart seks gram kokain, 0,65 gram MDMA og fem tabletter i hjemmet sitt, i tillegg til narkotikabruk og brudd på vegtrafikkloven.

Northug ble stoppet i høy fart på E6 ved Ullensaker torsdag 13. august i år, og ei drøy uke seinere sto Northug fram og innrømmet at han hadde et alvorlig rusproblem.

Dette skjer

Oslo tingrett skal behandle tilståelsessaken mot Petter Northug i rettsmøte mandag 21. desember kl. 12.00.

Det er satt av fire timer til tilståelsessaken.

Politiadvokat i saken er Karoline Ekeberg og forsvarer er Halvard Helle. Rettens administrator er tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg.

Petter Northug kommer ikke til å være i rettsalen selv, men skal forklare seg over en videolink. Det er ukjent hvorfor Northug selv ikke møter fysisk i retten.

I tillegg er det kjent at politiadvokat Ekeberg ikke møter i retten i forbindelse med saken. Northugs advokat Halvard Helle kommer også til å tale klientens sak.

Det er i utgangspunktet et forbud mot fotografering, filmopptak og opptak for radio eller fjernsyn, men tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg skriver i tiltalebeslutningen at det tillates filmopptak og fotografering av rettens opplesing av dommen.

Det er derimot ikke lov til å filme/ta bilder av Northug underveis i rettsmøtet.

KOMMER TILBAKE: Kommentator i Dagbladet, Esten O. Sæther, mener Petter Northug vil komme tilbake. Video: Dagbladet TV Vis mer

Når kommer dommen?

Det er forventet at dommen i saken fastsettes i rettsmøtet - etter at Northug har forklart seg for dommeren.

Etter at dommeren har lest slutningen vil Northug bli spurt hvordan han stiller seg til dommen, skriver Oslo Tingrett.

Retten vil gå gjennom tiltalen punkt for punkt, før Northug må svare på om han erkjenner straffskyld eller ikke hvor hvert punkt.

Etter dette har Northug to uker på seg til å godta eller anke straffeutmålingen.

Hvis retten mener at det ikke kan avsies dom vil dommen bli avsagt på dommerens kontor ved en senere anledning.

- Petter har erkjent straffskyld for samtlige punkter i siktelsen. Det er bakgrunnen for at vi får denne forenklede behandlingen mandag, sa Northugs forsvarer Halvard Helle til Dagbladet torsdag ettermiddag.

Dagbladet snakket med flere eksperter. Dette er straffen de mener Northug kan forvente seg:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer