Dette vet vi om den katastrofale ulykken

Motstridende rapporter om hva som faktisk skjedde.

ULYKKESSTEDET: Her jobber redningsmannskapet på spreng for å få formel 1-stjernen fraktet til sykehus. Foto: The Sun/Bulls Press
ULYKKESSTEDET: Her jobber redningsmannskapet på spreng for å få formel 1-stjernen fraktet til sykehus. Foto: The Sun/Bulls Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Michael Schumacher falt og skadet seg stygt i alpene i romjula, har det versert mange motstridende opplysninger.

Hvordan skjedde ulykken?Schumacher kjørte utenfor de oppmerkede løypene i det franske skistedet Méribel-Mottaret. Det hadde falt mye nysnø i løpet av natta, og formel 1-stjernen så ikke de skarpe steinene i traseen han hadde valgt.

Han falt, og skal ha slått hodet så hardt at hjelmen sprakk som resultat av sammenstøtet. Schumacher var sammen med sin sønn Mick som raskt fikk tilkalt hjelp.

Hvor skjedde ulykken?Ulykken skjedde ved det berømte skisportstedet Méribel-Mottaret som er en del av de «tre daler» i de franske alper. I området ligger også Courchevel og Val Thorens. Etter ulykken ble Schumacher flydd til sykehuset i Grenoble.

Hva slag informasjon kan man stole på?På lørdag verserte det rykter om at Schumacher var utenfor livsfare. Det var en venn av formel 1-kjøreren som skal ha fått informasjonen fra en av legene, men dette ble raskt avkreftet av teamet rundt tyskeren. De oppfordret også alle om å kun forholde seg til offisielle uttalelser fra sykehuset og Schumachers management. Sabine Kehm, Schumachers manager, er den som har hatt kontakt med pressen så langt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer