Dette vet vi om Tiger Woods' kraftige ulykke

Politiet har bekreftet at Tiger Woods kjørte for fort, men han siktes ikke.

SKADET BEINA: Tiger Woods kunne ikke stå på egne bein etter ulykken. Foto: Ryan Kang/AP/NTB
SKADET BEINA: Tiger Woods kunne ikke stå på egne bein etter ulykken. Foto: Ryan Kang/AP/NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag kveld kom meldingen om at golfstjerne Tiger Woods hadde blitt fraktet til sykehuset etter en bilulykke i nærheten av Los Angeles.

Bildene av bilvraket som Woods ble reddet ut av, ble raskt vist på nasjonale medier over hele verden, samtidig som en samlet idrettsverden holdt pusten i håp om at Woods ikke hadde pådratt seg alvorlige skader.

Woods skal ha holdt for stor hastighet på Hawthorne Boulevard da han mister kontrollen i solskinnet og kjørte på et skilt med ordene: «Velkommen til Rolling Hils Estates».

TIGER WOODS: Tiger Woods havnet i en fryktelig bilulykke. Det lokale politiet i Los Angeles forteller om hendelsesforløpet. Vis mer

Bilen, en Genesis GV80, traff fortauskanten, deretter et tre, før den rullet rundt flere ganger og ble liggende på siden slik at dørene ikke kunne åpnes.

At det ikke er bremsespor på asfalten viser hvilken kraft som lå bak ulykken.

- Bilen krysset midtdeleren, noe som antyder at bilen holdt en relativt høyere fart enn normalt. Men det er en nedoverbakke. Det var ikke bremsespor eller andre tegn på stedet, sa Los Angeles County Sheriff, Alex Villanueva, som påpekte at det har vært mange ulykker i området.

- Heldig som er i live

Først ble det meldt at det ble brukt hydrauliske redningsverktøy (jaws of life) i redningsoperasjonen, noe som seinere ble tilbakevist. Det ble brukt en metallstang og en øks for å få Woods ut av bilvraket - og han ble hentet ut av vinduet.

45-åringen klarte ikke å stå på beina.

Woods var ved bevissthet da redningsmannskapene kom fram til kjøretøyet. Det ble raskt klart at han pådro seg skader i beina og ble derfor kjørt til sykehuset og lagt på operasjonsbordet. Den ene ankelen skal være knust.

- Han har alvorlige skader på begge beina, sa den lokale brannsjefen Daryl Osby på pressekonferansen natt til onsdag norsk tid.

Today har snakket med legen John Torres, som forteller at det som kom fram om beinbruddene til Woods ikke er lovende.

- Det høres ikke bra ut, og det er ikke bra for videre restitusjon, sier Torres.

LYDOPPTAK: Hør det lokale politiet i Los Angeles motta beskjeden om bilulykken til Tiger Woods i hans Genesis GV80 SUV. Vis mer

Teamet rundt Tiger Woods skrev onsdag morgen i en pressemelding at han har fått operert en stang inn i det ene beinet og skruer i fot og ankel som stabiliserer det hele.

Airbagen ble utløst i ulykken og interiøret i bilen var ikke særlig skadet. Woods brukte også setebeltet.

- Han er heldig som er i live, sier Villanueva, som har uttalt at det ikke vil bli opprettet sak mot Woods for uaktsom kjøring.

Det er bare Woods som vet hvorfor han kjørte for fort, men det har dukket opp flere meldinger fra dem som observerte golfstjerna før det smalt i 07-tiden.

- Var urolig

Woods skal ha vært på et golf-oppdrag med Golf Digest/GOLF TV, hvor han blant annet holdt golfkurs for et knippe kjendiser. Det melder Golf Digest selv. Woods hadde blant annet kurs med basketlegende Dwayne Wade mandag, som selv la ut melding om dette på Instagram.

Dette arrangementet skulle etter planen gå over to dager. Woods skal ha deltatt på innspillingen mandag, men dukket aldri opp på tirsdagen.

TMZ skriver at Woods bodde på et hotell hvor det var innspilling til en TV-serie. Da direktøren for produksjonen ankom like før 07.00, skal Tiger ha kjørt veldig fort da han forlot eiendommen, og traff nesten bilen hans. Direktøren skal ha blitt så rystet over dette, at han fortalte flere om det etterpå.

Før Woods kjørte fra hotellet, måtte han ifølge en av filmmannskapene vente før han kunne kjøre. Woods beskrives som «urolig» og «utålmodig» på tidspunktet, og det meldes at han skal ha «kjørt fort» da han først startet bilen og fikk tillatelse til å kjøre av gårde.

TIGER WOODS: Her kjøres vrakrestene til Tiger Woods' Genesis GV80, etter han mistet kontrollen og kjørte utfor en skrent. Vis mer

TMZ har også en video av bilen til Woods fra 07.05, som viser at han ikke hadde høy hastighet. Sju minutter seinere fikk politiet melding om ulykken.

Ifølge Golf Digest var planen at Woods skulle møte opp til en fotoseanse 07.30. Han skulle også gi NFL-spillerne Drew Brees og Justin Herbert golfundervisning samme dag, slik han gjorde med flere kjendiser dagen før.

Ifølge LA Times er det bare 20 minutters kjøring fra der Woods skal ha bodd til der han skulle. Fox News hevder likevel at Woods var forsinket, noe som har fått amerikanske medier til å spekulere i at han kan ha kjørt fort for å ta inn noe av den tapte tiden.

Dette er bare spekulasjoner og Woods har ikke selv kommentert disse påstandene.

Det var en nabo som tipset om ulykken, og de mistenker ikke at golfstjerna kjørte i ruspåvirket tilstand. Det ble heller ikke tatt noen blodprøve av Woods på stedet, opplyste sheriffen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer