- Dette vi fryktet

Leo Skiri Østigård (22) fikk gjennombruddet sitt på landslaget i juni. Nå sliter han benken i Napoli. - Det var den situasjonen vi var litt redd for, sier trener Ståle Solbakken.

NORGE OG NAPOLI: Leo Skiri Østigård. Foto: Lise Åserud / NTB
NORGE OG NAPOLI: Leo Skiri Østigård. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
  • Slovenia - Norge, klokka 18.00 på TV 2

LJUBLJANA (Dagbladet): Når Norge møter Slovenia klokka 18.00, spiller Leo Skiri Østigård midtstopper. I kampene mot Serbia og Sverige i juni var han svært god.

Så god var han at Napoli kom på banen. I midten av juli meldte han permanent overgang til giganten som leder Serie A. Men Skiri Østigård har bare sluppet til i én kamp, mot Lecce, i slutten av august.

- For laget har det vært en fantastisk start. Vi leder ligaen og har gjort det bra i Champions League. For egen del skulle jeg selvfølgelig ha spilt mer, sier midtstopperen til Dagbladet.

TELLER NED: Leo Skiri Østigård og Erling Braut Haaland slår av en prat. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
TELLER NED: Leo Skiri Østigård og Erling Braut Haaland slår av en prat. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

- Føler du at det er langt fram?

- Jeg vet at jeg er god nok til å spille for Napoli. Det handler bare om hvem treneren velger. Nå har han valgt to andre midtstoppere som har spilt bra. All honnør til dem. Godt jobbet, sier han.

- Men i fotballen snur det fort. Det er tøft å sette ut noen når laget gjør det bra. Det er en av de tingene jeg har tenkt til å gjøre, sier Skiri Østigård med et smil.

På landslaget er det ingen tvil om at plassen er hans. På banen kan han ha et blikk du neppe vil møte i en mørk bakgate i Napoli. Nå handler det om gruppeseier i Nations League.

Trener Ståle Solbakken forteller at han fryktet litt for situasjonen til Skiri Østigård etter Napoli-overgangen og spill på Stadio Diego Armando Maradona.

- Det var den situasjonen vi var litt redd for. Og det er en situasjon som blir en utfordring for ham hvis det fortsetter.

FEIRING: Sveriges Emil Krafth satte ikke spesielt pris på Leo Skiri Østigårds feiring etter Erling Braut Haalands 2-0-scoring søndag 12. juni. Video: Melina Pambou Sundfør / Reporter: Henrik Ljosland / Foto: NTB Scanpix Vis mer

Solbakken fortsetter:

- Vi får tall fra alle treninger: Hvor mye du løper. Hvor mye du sprinter. Hvor mye du spiller elleve mot elleve. Og hvor mye du spiller på stor bane og liten bane.

- Napoli spiller mye på stor bane og elleve mot elleve. Hvis du spiller på B-laget mot A-laget til Napoli, har du alle forutsetninger for å få kjørt deg litt. Det gjør at du kan utsette behovet for matchtrening litt. Men det kan ikke bli sånn over lang tid.

Norge gjorde unna de siste forberedelsene på Stadion Stožice i Ljubljana i går kveld.

Avspark: Klokka 18.00.

STRAFFET: Det er ikke alltid like lett å henge med i svingene på trening. Det fikk Erling Braut Haaland erfare. Video: Bård Sørø Olsen Vis mer

Nations League

Norge43106-310
Serbia42117-47
Sverige41035-63
Slovenia40223-82

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer