Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette videobeviset er uønsket i håndball

Bodø og Haugaland krangler videre etter avvist anke.

(Dagbladet.no): I dag kom det endelige svaret, Norges Håndballforbund avviser Bodøs andre klage etter kampen mot Haugaland 3. februar.

- Dette er å drite ut norsk håndball, dette er en skam, sier Bodø-trener Morten Guldvik til Dagbladet.no i ettermiddag.

Bodø tapte kampen med ett mål, og ønsket seg omkamp fordi Haugaland i ti sekunder hadde åtte spillere på banen.

Åtte er én for mye i håndball. For tre uker siden ble Bodøs protest avslått, før den ble anket.

I svaret fra appellkomiteen skriver forbundet at videobeviset på regelbruddet ikke får betydning. Fordi dommerne ikke så den ekstra mannen, og fordi det ikke kom reaksjoner fra verken spillere, ledere eller sekreteriat der og da.

Men anken avvises primært fordi aksept av videobeviser «utløser et utall prosesser».

Videobevis er uønsket

- Dette er en uønsket utvikling, og appellkomiteen er av den oppfatning at en slik endret praksis krever en endring i regelverket, skriver komiteen - og legger til at det ikke spiller noen rolle hvilke opptak som leveres i etterkant.

Bodø-trener Guldvik er oppgitt, men ikke overrasket.

- Jeg er ikke overrasket, ikke i det hele tatt. Det er trist at det er sånn, sier Guldvik.

- Dette er ingen sak som vi bruker energi på, vi var forberedte på dette utfallet. Sånn er Norges Håndballforbund. Men jeg mener at det må tas opp en debatt på om vi lever på 1960-tallet fortsatt.

Haugaland-trener Mika Anders Nurmi er mest av alt glad for at saken nå er ute av verden.

- Det føles veldig godt, spesielt for vår situasjon hvor hvert poeng teller. De har tatt en riktig beslutning, videodømming finnes ikke i håndball. Men dette har tatt for lang tid, sier Nurmi til Dagbladet.no.

- De kaller oss juksemakere

Han er ikke fornøyd med at Bodø først la inn protest, for så å anke.

- De kaller oss juksemakere. Vi har fått masse dritt slengt etter oss og risikerte å miste poeng. Vi har forholdt oss til retningslinjene.

Dessuten mener han at en Bodø-leder var inne på banen i samme kamp, et regelbrudd som skulle gitt to tominuttere.

Uttalelsene får Guldvik i Bodø til å tenne.

- Det blir patetisk. Haugaland har ikke noe med at fysioterapeuten vår springer over banen, på den andre siden. Det skjer fordi de har en hall som ikke er 100 prosent ordnet for elitehåndball. Det er noe helt annet, sier Guldvik.

Guldvik mener Haugaland burde erkjenne at de visste om den åttende spilleren på banen, og henviser til videoen der spilleren til høyre i bildet kikket bort på benken før han gikk løp mot benken.

For dumt

- Kunne de ikke innrømt fra dag én at her har det skjedd en feil? Det er for dumt at de sier at de ikke var klar over det.

- Vi vil ikke være med på skittkasting, protesten var mot kamplederne, sier Haugaland-trener Nurmi.

At Bodø ser fram til en eventuell regelendring er helt klart.

- Her har det skjedd en virkelig feil. Jeg skulle likt å se Manchester United ha en ekstra spiller på banen. Tror dere ikke at det hadde blitt omkamp da? sier Bodø-treneren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media