Dette vil Bjørndalen jobbe for som nytt IOC-medlem

- IOC har ikke vært så medmenneskelige i det siste.

FIKK PLASS I IOC: Ole Einar Bjørndalen har ikke hatt lov til å drive valgkamp for en plass i IOCs utøverkomité, men fikk likevel flest stemmer av de ni som stilte til valg. Nå skal han jobbe for at at idrettsutøvernes rettigheter i framtida.
FIKK PLASS I IOC: Ole Einar Bjørndalen har ikke hatt lov til å drive valgkamp for en plass i IOCs utøverkomité, men fikk likevel flest stemmer av de ni som stilte til valg. Nå skal han jobbe for at at idrettsutøvernes rettigheter i framtida. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (40) har ikke tenkt å sitte på rumpa som nytt medlem av IOCs utøverkomité for de neste åtte årene.

Tidenes vinterolympier den ene dagen, IOC-medlem den neste.

Nå går det unna rundt mannen som etter sesongen skal låse inn våpenet for godt, etter 20 sesonger i verdenscupen i skiskyting.

Flest stemmer Ole Einar Bjørndalen ble nettopp valgt inn i IOCs utøverkomité, med flest stemmer (1087) av de ni som stilte til valg. Det andre utøveren som ble valgt inn var den kvinnelige candiske hockeyspilleren Hayley Wickenheiser. Hun fikk 758 stemmer.

De to erstatter Rebecca Scott og Saku Koivu, som ble stemt inn under vinterlekene i Torinp i 2006.

Hele 80 prosent av de 2.871 stemmeberettigede OL-deltagerne avga sin stemme, noe IOC-president Thomas Bach er veldig fornøyd med:

- Som en av grunnleggerne av IOCs utøverkomité er jeg glad for den høye valgdeltakelse. Det viser at utøverne verdesetter at de får være med på beslutningsprosessene og på å forme fremtidens olympiske bevegelse, sier Thomas Bach i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer