«Dette vil ikke stå tilbake for OL»

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Strålende sol, masse snø, kuldegrader og et praktfullt anlegg. Nå er det VM-klart i Holmenkollen!

- Forrige uke var det sju varmegrader og øsregn. Nå skal det være sol og kuldegrader til langt ut i neste uke. Bedre får det ikke blitt, jubler Svein Hjort - leder for organisasjonskomiteen for VM.

I går traff han skiskytternes landslagstrener Audun Svartdal, IBU-president Anders Besseberg og Skiforeningens Rolf Nyhus til kaffeprat.

Og i det strålende været gikk minnene tilbake til de eventyrlige februardagene under Lillehammer-OL i 1994.

- Dette vil ikke stå tilbake for OL. Vi skal lage en like god ramme rundt dette mesterskapet, med 9000 på tribunen og tusenvis av folk rundt løypene, lover Hjort.

66 millioner

Siden 1998 er det brukt 66 millioner kroner på utbygging av Kollen-anlegget - og i dag står det som et kompakt og perfekt anlegg for langrenn, hopp og skiskyting.

Presidenten i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), nordmannen Anders Besseberg, er full av lovord:

Mest moderne

- Det har vært arrangert flere kjempemessige VM de siste årene, men jeg er overbevist om at dette mesterskapet vil bli stående igjen som et av de aller beste. Etter utbyggingen er det rett og slett blitt et av verdens aller beste skianlegg, mener Anders Besseberg.

Og Nyhus er naturligvis enig.

- Vi har i dag det mest moderne anlegget i verden, tilpasset erfaringene fra Lillehammer-OL og VM i Trondheim i 1997. Hele arenaen er omkranset av publikum, slik at alle vil få med seg alt.

- Det er helt unikt, mener Rolf Nyhus.

< hrefroy.wahlstrom@dagbladet.no