MÅ VISE MER RESPEKT: Manchester United-manager har aldri vært redd for å konfrontere dommerstanden etter avgjørelser han ikke er fornøyd med. I år vil Premier League-ledelsen slå enda hardere ned på dem som ikke viser pipeblåserne respekt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
MÅ VISE MER RESPEKT: Manchester United-manager har aldri vært redd for å konfrontere dommerstanden etter avgjørelser han ikke er fornøyd med. I år vil Premier League-ledelsen slå enda hardere ned på dem som ikke viser pipeblåserne respekt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

Dette vil Premier League-sjefen ha slutt på

Krever mer respekt overfor dommere.

Premier League varsler at de vil slå enda hardere ned på spillere og managere som ikke behandler dommerne med respekt.

Sist sesong var det flere saker der spillere og managere uttalte seg kritisk om dommerstanden. Manchester United-manager Alex Ferguson ble blant annet utestengt.

- Vi har brukt sommeren til å snakke med spillerne, managerne og dommerne om hvordan vi best kan takle elementene med uakseptabel oppførsel, sier Premier League-sjefen Richard Scudamore.

Spesielt vil en følge med på spillere som snur ryggen til dommerne eller omringer dem, trenere som konfronterer dommerne ved kampslutt og hva som blir sagt i intervjuene etter kamp.

- Dommerne er en viktig del av vårt spill, og noen ganger er vi mindre hyggelig mot dem enn vi burde. Vi gjør alle feil, managere, spillere og dommere. Dersom vi lar følelsene ta overhånd så vet vi dagen etter at vi ikke skulle gjort det. Disse initiativene er veldig viktig, sier West Brom-manager Roy Hodgson.

I tillegg til Ferguson uttalte også blant annet Arsenal-manager Arsène Wenger og Liverpools Ryan Babel seg negativt om pipeblåserne.

Årets sesong sparkes i gang lørdag.

(NTB)