- Dette vil svi for syklistene

Mister en årslønn ved positiv dopingprøve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, har tro på forslaget til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om å ta lønnen fra syklistene.

- Dette er et fornuftig forslag. Det svir mye mer å betale tilbake penger du har tjent på juks og fanteri enn å levere tilbake pokalen du har fått, sier Solheim til NTB.

- Utøverne har en moralsk forpliktelse til å betale tilbake det de har tjent. De har snytt konkurrenter, publikum, sponsorer og arrangører ved å dope seg.

En årslønn

UCI har kommet med et forslag der alle rytterne på Pro-touren må undertegne en antidopingavtale før Tour de France starter.

Avtalen UCI går inn for at rytterne skal underskrive og godta, går ut på at de i tillegg til to års utestengelse må betale en årslønn i bot, dersom de tester positivt på forbudte stoffer.

UCI-president Pat McQuaid kan ikke tvinge rytterne til å skrive under på avtalen, men på sin hjemmeside på internett legger UCI press på rytterne gjennom å true med å offentliggjøre navnene på dem som har skrevet under, og dem som ikke har gjort det.

Lagene skal møtes for å diskutere det nye opplegget McQuaid og UCI har kommet opp med.


Viktig signal

Thor Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, sier til NTB at han er glad for alle tiltak som bidrar til at sporten blir renere.

FRATATT SEIEREN: Floyd Landis har brukt nesten 12 millioner kroner på å renvaske seg etter at han ble avslørt som juksemaker etter fjorårets Tour de France-seier. Om UCI får det som vil, vil syklister som i framtida blir knepet i doping miste en årslønn som straff. Foto: Alessandro Trovati/AP/SCANPIX
FRATATT SEIEREN: Floyd Landis har brukt nesten 12 millioner kroner på å renvaske seg etter at han ble avslørt som juksemaker etter fjorårets Tour de France-seier. Om UCI får det som vil, vil syklister som i framtida blir knepet i doping miste en årslønn som straff. Foto: Alessandro Trovati/AP/SCANPIX Vis mer

- De økonomiske sanksjonene som det legges opp til her kan hjelpe til med å gjøre idretten renere. Sykkelsporten har et behov for å renvaske seg, sier han.

Den tidligere proffsyklisten mener mange av rytterne som deltar i ProTouren får oppleve medaljens bakside som følge av dopingproblemene i idretten.

- Alle blir mistenkeliggjort. De som er rene blir dratt ned av dem som jukser. Det er det som er ille her. En slik sak som dette kan bidra i så måte. Da ser vi jo fort hvem som er ærlige eller ikke, sier Kvålsvoll.

(NTB)

STØTTET UCI:</B> Anders Solheim i Antidoping Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer