- Dette vinner Spania 9 av 10 ganger

Petter Veland tror det blir tøft for Norge.

TØFT: Norges U21-lag har imponert alle så langt i EM, men det er tøff motstand som venter da Spania står på motsatt banehalvdel på lørdag. AFP PHOTO / JACK GUEZ
TØFT: Norges U21-lag har imponert alle så langt i EM, men det er tøff motstand som venter da Spania står på motsatt banehalvdel på lørdag. AFP PHOTO / JACK GUEZVis mer

(Dagbladet): Onsdag kveld ble det klart at Norges semifinale-motstander blir Spania.

Etter å ha slått Nederland 3-0 i den siste gruppespillskampen, er det «La Rojita» som står mellom Tor Ole Skulleruds gutter og en eventuell finale.

Cmores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, sier til Dagbladet at han skulle ønske dette var finalen.

- Dette hadde jo virkelig vært drømmefinalen mellom det laget jeg håper vinner og det laget jeg følger veldig tett, men det er selvsagt utrolig gøy med semifinale, sier han.

Og det er ikke et hvilket som helst mannskap Julen Lopetegui kan mønstre mot Norge på lørdag. Det spanske laget er spekket av kvalitetsspillere i alle ledd.

I fleng kan man nevne Thiago Alcântara (Barcelona), Iker Muniain (Atletico Bilbao), Rodrigo Moreno (Benfica), Isco (Malaga), David de Gea (Manchester United) og Ignacio Camacho (Malaga).

Det er ikke lett å trekke frem én enkelt profil på det spanske laget, men det er én mann som har vært spesielt viktig for spanjolene så langt i mesterskapet.

Ny superstjerne? Før møtet med Nederland sto Spania med to kamper, to seiere, to mål og én målscorer. Real Madrids Álvaro Morata er noe så sjeldent som en U21-spiller som enda ikke har fylt 21 år.

20-åringen debuterte faktisk for U21-laget i Israel, og noterte seg for to mål på sine første 44 minutter som innbytter. Onsdag kveld fikk han sjansen fra start, og han lot ikke muligheten gå fra seg.

Spania vant komfortabelt 3-0, og nok en gang var Moratas navn å finne i målprotokollen.

Veland sier at Morata har ventet lenge på sitt gjennombrudd, men at det nå kan se ut som om det har kommet.

STJERNELAG: Spanias U21-sjef Julen Lopetegui har en formidabel tropp å velge fra da han skal plukke ut elleveren som skal møte Norge til helgen. AFP PHOTO / JACK GUEZ
STJERNELAG: Spanias U21-sjef Julen Lopetegui har en formidabel tropp å velge fra da han skal plukke ut elleveren som skal møte Norge til helgen. AFP PHOTO / JACK GUEZ Vis mer

- Han er et Real Madrid-produkt som veldig mange gjerne skulle sett mer til i La Liga. Han har slitt litt med å få spilletid under Mourinho, men det blir spennende å se hva som skjer med en ny manager. Den generelle oppfatningen er at han kommer til å bli en ressurs for Madrid i mange år fremover, sier han.

Likevel er han langt fra sikker på at han kommer til å starte mot Norge.

- Lopetegui er et ordentlig vanedyr. Han liker å ha en fast ellever, så det spørs om ikke Rodrigo blir foretrukket på topp, sier Veland.

Avgjøres lørdag Det hører med til fortellingen at Nederland gjorde hele elleve (11!) bytter før dagens kamp og hadde flere avslutninger i treverket, men likevel var spanjolene gode.

David de Gea holdt nullen i sin tredje kamp på rad, og med det kan Lopeteguis gutter vise til ni seiere, én uavgjort og 33-6 i målforskjell på de ti siste kampene.

Veland tror dessverre Spania blir for sterke for Skulleruds gutter.

- Har de begge en normal dag vinner Spania ni av ti ganger, men over 90 minutter kan selvsagt alt skje. Det blir neppe noen utklassing, men jeg tror Spania blir for sterke.

- Har du et kjapt tips?

- Det første som slår meg er 2-0, avslutter Veland.

Fasiten kommer på lørdag. Avspark i semifinalen mellom Spania og Norge er klokken 17.30.

THIAGO: Barcelonas Thiago Alcântara spiller til daglig med verdensstjerner som Lionel Messi, Xavi og Andres Iniesta. Lørdag er det Stefan Strandberg og Marcus Pedersen han skal få bryne seg mot. Foto: EPA/ABIR SULTAN
THIAGO: Barcelonas Thiago Alcântara spiller til daglig med verdensstjerner som Lionel Messi, Xavi og Andres Iniesta. Lørdag er det Stefan Strandberg og Marcus Pedersen han skal få bryne seg mot. Foto: EPA/ABIR SULTAN Vis mer