GA VEKK PLASSEN: Tracy Barnes (foran) takket nei til sin OL-plass, så tvillingsøsteren Lanny får den i stedet. Foto: Pawel Kopczynski / Reuters / NTB Scanpix
GA VEKK PLASSEN: Tracy Barnes (foran) takket nei til sin OL-plass, så tvillingsøsteren Lanny får den i stedet. Foto: Pawel Kopczynski / Reuters / NTB ScanpixVis mer

- Dette viser at hvis du bryr deg nok om noen, så er du villig til å ofre alt

Fikk OL-plass, men ga den videre til tvillingsøsteren.

(Dagbladet): Tracy Barnes ble tatt ut til OL på det amerikanske laget i skiskyting, men har bestemt seg for å takke nei til plassen, skriver USA Today.

Det betyr at plassen blir tildelt Barnes' tvillingsøster, Lanny, som var den neste på listen, men som akkurat ikke fikk plass.

Var syk under uttaket Uttaket til det amerikanske laget ble tatt på søndag, men Lanny var syk, og fikk ikke konkurrert i de siste avgjørende konkurransene.

Etter at uttaket ble offentliggjort tok Tracy med seg søsteren på en liten gåtur, hvor hun fortalte at hun kom til å si nei til plassen, så Lanny kunne få den i stedet. Lanny sa først nei, men etter å ha grått en stund, ga hun seg til slutt.

- Hun skjønte hvor mye det ville bety for meg å gjøre dette for henne, sa Tracy.

- Dette var henne drøm Mens Tracy nå har dratt hjem til USA ble Lanny igjen i Italia for å trene frem mot OL i Sotsji.

- Dette viser at hvis du bryr deg nok om noen, så er du villig til å ofre alt, sier Lanny Barnes til USA Today om det tvillingsøsteren gjorde for henne.

- Dette er hennes drøm, og noe hun har snakket om hele livet. Det viser en skikkelig OL-ånd. De olympiske leker handler ikke alltid bare om gullmedaljer, det viser hun ved å ta denne avgjørelsen. Dette inspirerer meg til å stå på enda mer, ikke bare for landet mitt, men også for henne.

Siste OL De to jentene konkurrerte begge i Torino i 2006, men bare Lanny deltok i Vancouver i 2010. Søstrene er nå 31 år gamle, og dette vil derfor mest sannsynlig være de de siste lekene de kommer til å kunne kvalifisere seg til.