Ole Gunnar Solskjær i Manchester United

- Dette viser at Solskjær fortjener jobben

Ole Gunnar Solskjær får nok en gang ros for å ha fått Paul Pogba til å skinne i United-drakta.

FULL JUBEL: Paul Pogba tidvis glitret mot Chelsea. Her feirer han 2-0-målet. Foto: Reuters/John Sibley
FULL JUBEL: Paul Pogba tidvis glitret mot Chelsea. Her feirer han 2-0-målet. Foto: Reuters/John Sibley Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vikarmanager Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fortsetter å herje på balløya. Selv om de røk på et sviende tap for PSG i Champions League i forrige uke, ser det ut som selvtilliten fortsatt er på topp.

Slik ble også Chelsea slått ut av FA-cupen mandag kveld, og United er klare for kvartfinale. Nok en gang var den største stjerna, Paul Pogba, i storslag. Han serverte Ander Herrera med et praktinnlegg på 1-0, og kastet seg seinere inn foran mål for å sikre 2-0.

På et tidspunkt var Chelsea-fansen veldig misfornøyde, og The Independent skriver at det faktisk ble ropt på tribunen at de ønsket José Mourinho tilbake som trener - den kontroversielle mannen som to ganger har vært manager for blåtrøyene, og fått sparken like mange ganger. Før jul var det altså han som fikk sparken i United.

- Det Solskjær har gjort med Paul Pogba viser at han fortjener jobben, skriver lokalavisa Manchester Evening News etter kampen.

Avisa skriver også at måten Solskjær har påvirket Pogba på, ikke går fansen hus forbi.

Video: Viasat

- Ole inn på navnetoppen?

Manchester Evening News legger til grunn at Pogba har vært «briljant» siden Solskjær ble United-manager før jul, og at han på midtbanen herjet med landsmannen N'Golo Kanté.

«Jubelen etter Herreras mål var euforisk, men det var likevel en plan som ble satt til verks. Solskjærs mas mot Pogba var verdt det. Pogba mente at Mike Phelan (assistenttrener, red. anm) skulle gi instruksjoner til Herrera, da han var innen rekkevidde for benken. Pogba fortjener å bli hørt på denne måten under dette nye regimet,» skriver avisa.

Lokalavisa skriver at stemningen i Manchester nå er så god at de ikke ser bort fra at navnet Ole kommer til å suse rett inn på navnetoppen i løpet av 2019.

Dette var Uniteds første seier på Stamford Bridge på ti forsøk, og bare den fjerde seieren dette tiåret.

GODT SAMARBEID: Paul Pogba og Ole Gunnar Solskjær. Foto: Ian KINGTON / AFP
GODT SAMARBEID: Paul Pogba og Ole Gunnar Solskjær. Foto: Ian KINGTON / AFP Vis mer

- Han gir alt

Også Dagbladets kommentator på plass i London mandag kveld, Morten Pedersen, mener det ikke lenger er noen særlig tvil om at Solskjær bør få United-jobben permanent.

«Han har gitt Paul Pogba frihet til å bli en kampvinnende maskin. Det er snart ikke mulig å nekte Solskjær jobben på Old Trafford,» skriver han.

Man ser det kanskje på fotballbanen, men Pogba har også gjentatte ganger uttrykt at han er storfornøyd med å ha Solskjær som trener.

- Det var en vakker seier i dag. Vi er Manchester United og vi spiller for å vinne troféer. Han (Solskjær) tok denne jobben for å gjøre det. Han stoler på oss og vi stoler på han, sa en smørblid Paul Pogba etter kampen mandag kveld.

- Han gir alt for denne klubben. Han gir oss glede, vilje til å kjempe for klubben, la Pogba til overfor Viasat.

Fornøyd

I kvartfinalen venter for øvrig Wolverhampton for Solskjær og United.

- Det er et massivt resultat. Vi fikk en del kritikk etter PSG, hvor vi ikke skapte så mye. Men hver enkelt spiller gjorde nøyaktig det jeg ba om, fortalte Solskjær etter kampen.
(Saken fortsetter under grafikken.)

- Taktikken fungerte. Vi ba Paul og Ander om å komme seg inn i boksen og angripe. Chelsea er et godt lag, men vi gjorde en fantastisk dag defensivt. Juan gjorde en fantastisk jobb, utdypet nordmannen.

Nordmannen unngikk samtidig det som ville vært en skikkelig skrekkrekke for United.

De blåkledde hadde nemlig vunnet de fire siste FA-cup-møtene mot United, men å tape for samme klubb fem ganger på rad i FA-cupen, hadde United aldri gjort før.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer