Ukjent notat:

Dette visste idrettstoppene

Et dokument fra styret til Norges idrettsforbund viser at idrettspresident Berit Kjøll og generalsekretær Karen Kvalevåg i to måneder har kjent til den omstridte tildelingen av Kulturdepartementets penger.

IDRETTSPRESIDENT: Berit Kjøll avbildet på en pressekonferanse i Oslo.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
IDRETTSPRESIDENT: Berit Kjøll avbildet på en pressekonferanse i Oslo.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da idrettsforbundet mottok 5,5 millioner kroner av Kulturdepartementet etter at OL og Paralympics ble flyttet fra 2020 til 2021, så skulle millionene bli fordelt til både OL- og Paralympics-utøvere. Men det var bare OL-utøvere som fikk midler.

Prioriteringen fikk Aker-eier Kjell Inge Røkke til å si opp en samarbeidsavtale med Olympiatoppen verdt 125 millioner kroner.

Sist fredag måtte idretten beklage tildelingen i en pressemelding der toppidrettssjef Øvrebø la seg flat.

Nå viser et internt styredokument fra Idrettsforbundet, som Dagbladet har fått tilgang til, at idrettspresident Berit Kjøll har hatt full oversikt over tildelingen siden 22. desember 2020.

E-posten

I E-posten går Øvrebø i detalj gjennom hvordan Olympiatoppen har tenkt å bruke de rundt 20 millionene de har fått tildelt av Kulturdepartementet, for å hjelpe norske idrettsstjerner inn mot det utsatte sommer-OL i Tokyo.

Der skriver Øvrebø at de har satt av 5,5 millioner, og at disse prioriteres:

«OL-aktuelle utøvere (2020 og 21) som ikke har kontraktfestede inntekter overskridende inntektsgrense for utbetaling av stipend.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer