Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Devils vant Stanley Cup

Mike Rupp scoret ett og hadde to assister. Keeper Martin Brodeur holdt nullen, og New Jersey Devils vant Stanley Cup i natt

Det var Devils' tredje seier på ni år, og 3-0 seieren over Anaheim Mighty Ducks i den sjuende og helt avgjørende finalekampen var fortjent.

For 12. gang på 110 år ble ikke Stanley Cup-finalen avgjort før den sjuende kampen, så det er ikke vanlig.

Mye av æren for seieren får keeper Martin Brodeur. Han spilte fantastisk, hadde 24 redninger og spilte sin sjuende kamp i sluttspillet uten å slippe inn baklengsmål. Det er det ingen som har gjort tidligere.

Men Brodeur ble ikke årets spiller. Den hederen gikk til Ducks-keeper Jean-Sebastien Giguere. Det er første gang siden 1987 at denne hederen går til en spiller fra det tapende laget i Stanley Cup-finalen, men Martin Brodeur synes ikke det var urettferdig, selv om han satte rekord i den avgjørende finalekampen.

- Jeg er blitt Stanley Cup-mester, og det er mer enn nok for meg. Giguere har spilt glimrende i sluttspillet, og han skal ha mye av æren for at Anaheim nådde helt til finalen, så han fortjente Conn Smythe-trofeet, sa Brodeur etter finalen.

Anaheim Mighty Ducks visste at historien ikke var på lagets side før den siste og avgjørende kampen søndag, for i ni av de tidligere 11 kampene som er gått til en sjuende kamp, har hjemmelaget vunnet, og den fordelen hadde New Jersey Devils.

Mike Rupp ga Devils ledelsen vel to minutter ut i den andre perioden søndag etter at første periode endte målløs.

Jeff Friesen scoret de to andre målene for Devils, og han avgjorde kampen tidlig i den tredje perioden

(NTB-Reuters)

SEIERHERRER:</B> New Jersey Devils' Martin Brodeur og Ken Daneyko hever Stanley Cup-trofeet foran lagkameratene sine i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media