Di Biagio bommet - Frankrike videre

Frankrike er i VM-semifinale etter dagens seier mot Italia. Etter 120 minutters spill uten scoringer, var det klart for straffespark. Etter fire straffer sto lagene likt. Blanc scoret for franskmennene, Di Biagio traff tverrliggeren og Italia var ute..

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stade de France

Frankrike-Italia 0-0 (4-3 etter straffespark)

Frankrike står på hodet etter kvartfinaleseieren mot Italia. Italia tapte nok en gang en avgjørende VM-kamp etter straffespark. For fire år siden var det Roberto Baggio som bommet fra 11-meteren i finalen mot Brasil. Denne gang var det Di Biagio som ikke klarte presset - skuddet var knallhardt, men tverrliggeren sto i veien. Laurent Blanc scoret sikkert på Frankrikes siste straffe og fortsetter dermed å score viktige mål. Forsvarsklippen avgjorde også åttendedelsfinalen mot Paraguay. Den gang med en iskald avslutning fra kloss hold like før slutt.

De første 90 minuttene var jevnspilt, med et ørlite fransk overtak. Anført av 'dirigent' Zinedine Zidane, som var tilbake etter karantene, styrte franskmennene det meste av spillet. Frankrike avslører allikevel sitt største problem i VM: Spissene. Det franske angrepet blir for ubesluttsomt og klarer ikke å omsette sjansene i mål.

Christian Vieri som har vært italienernes største trussel hittil i mesterskapet, ble pakket godt inn av et solid fransk forsvar, og klarte aldri å true Barthez i det franske målet. Roberto Baggio kom inn i andre omgang og kunne blitt den store helten tolv minutter ut i andre omgang, da han fra ti meters hold skjøt centimetere utenfor mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer