Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Di Canio: - Jeg er fascist

Men den omstridte målmakeren nekter for at han er rasist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå slår Paolo Di Canio tilbake mot kritikken han har fått de siste ukene.

Di Canio kom i nyhetsbildet i januar i år etter at han hilste sine tilhengere med en utstrakt hånd, noe som nok ga mange et kaldt gufs fra fortiden. Både Mussolini og Hitler ble i sin tid hilst på samme måte.

Di Canio avviste anklager om at hilsenen var politisk av natur, og mente det bare var hans måte å takke publikum. Han stod fast på å fortsette med gesten.

Han har deretter vært frampå med høyrearmen flere ganger i år, og har blitt rikt belønnet med straffer og bøter. Sist onsdag måtte han se kampen mot Lecce fra tribunen etter at displinærkomiteen i den italienske ligaen ga ham en kamps karantene i tillegg til en bot på 80 000 kroner.

Nå innrømmer Lazio-spissen derimot at han ER fascist, men samtidig bedyrer han at han ikke er rasist, og at han ikke vil oppfordre til verken vold eller rasisme.

Di Canio hevder ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA at hilsenen er rettet mot hans folk.

- Det er en honnør fra kamerat til kamerat, sier han.

Til den italienske avisa Corriere Della Sera sier Di Canios advokat, Gabriele Bordoni, at gesten i seg selv ikke er ulovlig.

OMSTRIDT: Paolo Di Canio får mye pepper for sin fascisthilsen, men avslår at han oppfordrer til vold og rasisme. BIldet er tatt 6. januar i år.
OMSTRIDT: Paolo Di Canio får mye pepper for sin fascisthilsen, men avslår at han oppfordrer til vold og rasisme. BIldet er tatt 6. januar i år. Vis mer

Italia har forbudt Mussolinis fascistparti, men Bordoni mener det er viktig å huske at den italienske grunnloven garanterer ytringsfrihet.

Nå forbereder Bordoni seg på å påklage disiplinærkomiteens avgjørelser for å, om mulig, annullere straffen.

Statsminister Silvio Berlusconi vil ikke legge seg for mye opp i disiplinærsaken mot Di Canio, men går heller ikke langt i å fordømme spissen.

- Paolo er en fin gutt, bare litt ekshibisjonistisk, sier Berlusconi til det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!