UVANLIG TELEFON: Paolo Di Canio og Sir Alex Ferguson rakk aldri å møte hverandre som managere, men de skal ifølge italieneren ha hatt en telefonsamtale av det uvanlige slaget mens Di Canio ennå spilte i West Ham. Foto: NTB Scanpix
UVANLIG TELEFON: Paolo Di Canio og Sir Alex Ferguson rakk aldri å møte hverandre som managere, men de skal ifølge italieneren ha hatt en telefonsamtale av det uvanlige slaget mens Di Canio ennå spilte i West Ham. Foto: NTB ScanpixVis mer

Di Canio: - Sir Alex fylleringte til meg og lurte på om jeg ville spille for United

Skotten på utradisjonell spillerjakt.

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson var, og er ennå, kjent som en mann som har en tendens til å få viljen sin både på og utenfor fotballbanen.

Men nå forteller tidligere West Ham-spiller og Sunderland-manager Paolo Di Canio en annen historie.

- Han hadde drukket Under et intervju med italienske Fox Sport, forteller italieneren om en jul hvor han ennå spilte i West Ham.

- Det var juletider da Ferguson ringte meg opp. Jeg hørte på stemmen hans at han hadde drukket, og han spurte om jeg ville spille for Manchester United, sier Di Canio i følge ESPN.

Di Canio var derimot skeptisk til om det virkelig var skotten som ringte.

- Til å begynne med trodde jeg det var en venn som spøkte med meg, og jeg fortalte ham nøyaktig hvor han kunne dra tre ganger før jeg skjønte at det virkelig var Sir Alex. Da sa jeg nei. Jeg var kaptein i West Ham og kunne ikke akseptere.

Dårlige minner 45-åringen fikk sparken i Sunderland tidligere denne sesongen, og ser ikke tilbake på sin tid i Nord-England med et smil om munnen. Han mener spillernes manglende disiplin var noe som drev ham til vanvidd.

- Det var spillere som trente med mobiltelefonene sine på seg, eller spillere som kjørte rundt selv om de hadde krampe.

- Når jeg forteller om ting som skjedde i England, er det ingen som tror meg. Jeg fikk mye kritikk fra folk som for eksempel Steven Fletcher. Han som stakk av fra laget og dro til Dubai så snart han fikk en skade, sier Di Canio.