Di Canio trues med rettssak

Anklages for jødehets.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): Lazio-kaptein Paolo Di Canio angrer ingen av sine fascisthilsener, selv om han trolig får en ny saftig bot for sin utstrakte arm mot Livorno søndag.

Nå risikerer 37-åringen et møte med italiensk rett i tillegg, skriver The Times i dag. Di Canio mener det er de italienske jødenes skyld at han ikke får hilse Lazio-fansen i fred.

Jødiske organisasjoner i Italia lar seg støte av følgende uttalelser fra den tidligere West Ham-spissen:

- Hvis vi styres av jødiske grupper, så er dette slutten. Hvis sanksjonene kommer bare fordi én folkegruppe reagerer, så er det farlig, sier Di Canio.

Vittorio Pavonvelli i det jødiske sportsforbundet sier de vurderer søksmål mot den kontroversielle angriperen.

Ifølge The Times blir Di Canios bøter betalt av høyreekstreme grupper i Italia, og Lazio-kapteinen har ingen planer om å slutte å gi salutt.

- Jeg vil alltid hilse, fordi det gir meg en tilhørighet til mine folk. Jeg ga en salutt som betyr at at jeg tilhører en gruppe som har ekte verdier, verdier som gjør oss siviliserte i et samfunn som vil standardisere oss. Jeg er stolt av å stole på slike folk, og jeg skal fortsette å hilse, sier Di Canio.

Lazio-fansen er beryktet for sin lefling med høyreekstreme flagg og bannere. Mot Livorno, som fra gammelt av er kjent som en kommunistklubb, viftet Lazio-supporterne med hakekors og sang fascist-sanger fra Mussolini-tida.

<b>DI CANIOS VENNER:</b> Paolo Di Canio sier han aldri vil slutte å gi fascisthilsener til Lazio-fansen. Foto: Scanpix/Ap
DI CANIOS VENNER: Paolo Di Canio sier han aldri vil slutte å gi fascisthilsener til Lazio-fansen. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Lazio som klubb prøver å distansere seg fra fansens oppførsel.

- Lazio er motstander av all form for rasisme og vil ikke gjøre politikk ut av fotball, sier en talsmann.

KELTISK KORS PÅ ARMEN: Di Canio har tatovering som finnes igjen på flagg på tribunen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer