IKKE IMPONERT: PSG-stjerna Angel Di Maria sier at bomturen til Manchester United handlet mer om at klubben ikke lot han finne seg til rette enn at han selv ikke fant seg til rette. Foto: Reuters / Gonzalo Fuentes / NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: PSG-stjerna Angel Di Maria sier at bomturen til Manchester United handlet mer om at klubben ikke lot han finne seg til rette enn at han selv ikke fant seg til rette. Foto: Reuters / Gonzalo Fuentes / NTB ScanpixVis mer

Di Maria angriper United før Manchester-retur: - De lot meg ikke finne meg til rette

Kritisk PSG-stjerne.

Angel di Maria skal forsøke å kvitte seg med et personlig spøkelse når han returnerer til Manchester i tirsdagens mesterligakvartfinale.

Paris Saint-Germain-stjernen og lagkameratene har med seg 2-2 i bagasjen fra det første møtet i den franske hovedstaden i forrige uke. Det betyr at kampen om semifinalebilletten er vidåpen foran returkampen.

For Angel di Maria blir tirsdagens oppgjør ekstra spesielt. 28-åringen var gjennom en miserabel tid som Manchester United-spiller sist sesong og rundet det hele av med et traumatisk innbrudd på hjemmebane.

Etter overgangen til PSG har argentineren funnet tilbake til seg selv og blomstret.

Fikk ikke tillit Di Maria klarer ikke å holde tilbake en viss kritikk når han skal sette ord på det som skjedde i Manchester.

- Det er ikke pent å si visse ting, men det handlet mer om at de ikke lot meg finne meg til rette, enn at jeg ikke klarte å tilpasse meg, sa han i et intervju med BBC nylig.

- Jeg startet den ene kampen i én posisjon, og den neste kampen i en annen. Jeg scoret mål fra én posisjon, men i neste kamp spilte jeg et annet sted, tilføyde 28-åringen.

Argentineren mener PSG-manager Laurent Blanc har lagt opp til en helt annen stabilitet.

- Helt fra starten var han tydelig på hvor han ønsket at jeg skulle spille. Det har han ikke endret på, sa di Maria - og tilføyde:

- Han ga meg full frihet til å bevege meg der jeg ønsket. Jeg er tilfreds her, og det var jeg ikke der (i United).

Brutalt innbrudd Etter å ha kostet Manchester United 59,7 millioner pund, den største overgangssummen i klubbens historie, ble den tidligere Real Madrid-spilleren tildelt trøye nummer sju på Old Trafford.

Den hadde blant andre Cristiano Ronaldo, David Beckham, Eric Cantona og George Best hatt før ham.

Presset lå dermed tungt på di Marias skuldrer, men etter en lovende start ble det raskt klart at Manchester ikke ble noen lykkelig destinasjon for teknikeren.

Mannen med kallenavnet «Fideo» (på norsk «nuddelen») som følge av sin spinkle bygning lyktes dårlig. På toppen av det hele ble han utsatt for et meget ubehagelig innbrudd.

I slutten av januar i fjor forsøkte flere innbruddstyver utstyrt med metallrør å slå seg inn i argentinerens luksushjem i Manchester - mens han selv, kona og parets ett år gamle datter søkte dekning på innsiden.

Di Maria flyttet umiddelbart familien til et hotell, og United-manager Louis van Gaal innrømmet at han var bekymret for om argentineren klarte å konsentrere seg om fotballen.

I mars ble 28-åringen så utvist etter å ha dyttet dommeren under en kamp, og siden klarte han aldri å vinne tilbake plassen på United-laget.

Nå er den vonde tiden omsider glemt. Tirsdag kan han skyte PSG til semifinale i mesterligaen mot gamleklubbens erkerival Manchester City.

(NTB)