HAR FUNNET SEG SELV: Den argentinske toppspilleren Angel di Maria har levert på et høyt nivå for Argentina i årets Copa America, og nå tror lagkameraten Marcos Rojo at Di Maria vil vise seg fra sin rette side også i Manchester United neste sesong. Foto: Juan Mabromata / AFP / NTB Scanpix
HAR FUNNET SEG SELV: Den argentinske toppspilleren Angel di Maria har levert på et høyt nivå for Argentina i årets Copa America, og nå tror lagkameraten Marcos Rojo at Di Maria vil vise seg fra sin rette side også i Manchester United neste sesong. Foto: Juan Mabromata / AFP / NTB ScanpixVis mer

- Di Maria er på nivå med Messi og Ronaldo. Det får dere se neste sesong

Argentineren har funnet seg selv i Copa America.

* Finale Copa America, Paraguay - Argentina, kl. 22.00

(Dagbladet): Angel di Maria (27) var gjenstand for mye kritikk etter en lovende start på sin Manchester United-karriere etter 600-millionersovergangen fra Real Madrid i fjor sommer.

Det som ble ansett som en drømmesignering for United-fansen ga ikke den sportslige avkastningen som mange ventet, og etter hvert begynte også manager Louis van Gaal å henvise argentineren til innbytterbenken.

Tung tid Frustrasjonen var tydelig å se i Di Marias kroppsspråk.

Utenomsportslig har overgangen heller ikke bare vært fryd og gammen. I slutten av januar var di Maria-familien var offer for et brutalt innbrudd, der bevæpnede tyver forsøkte å ta seg inn i familiens hus i Prestbury - en episode som skal ha preget argentineren i lang tid etterpå.

Kona Jorgelina nektet å flytte tilbake til huset, og like etter ble huset lagt ut for salg.

Det sportslige bunnivået fant sted 9. mars, da di Maria ble utvist i kvartfinalekampen i FA-cupen mot Arsenal:
 
Først filmet argentineren på seg gult kort.

Men han ga seg ikke med dumhetene der. I protesten tok han også tak i trøya til dommer Michael Oliver, som ikke hadde annet valg enn å dra opp det røde kortet - som Di Maria i praksis ba om å få.

God for Argentina Totalt endte han på tre mål og ti assists på 27 Premier League-kamper sist sesong. Greie tall for mange, men under pari for en verdensklassespiller som Angel di Maria.

Men er motgangen i ferd med å ta slutt for 27-åringen?

I Copa America har Angel Di Maria stått fram som en av bærebjelkene i laget som har tatt seg til kveldens finale mot vertsnasjonen Chile.
I 6-1-nedsablingen av Paraguay i semifinalen scoret han to av målene, og plusser vi på at han har to målgivende og 12 avslurtninger på fem mesterskapskamper, så er det mye som taler for at Di Maria er i ferd med å finne seg selv igjen etter en frustrerende periode.

- En av verdens beste En som har forutsetninger for å uttale seg om transformasjonen av Di Maria er Marcos Rojo (25) - lagkamerat både i Manchester United og på det argentinske landslaget.

Han lover at Manchester United-fansen vil få se en helt annen Di Maria den kommende sesongen.

- Folk glemmer at Di Maria måtte vende seg til en ny liga. De så bare en stor overgangssum, og tenkte kanskje ikke over at den engelske ligaen er veldig forskjellig fra den spanske. Han er en av de beste i verden og på sin dag kan han gjøre ting som bare Messi og Ronaldo kan. Det er nivået han er på, sier Marcos Rojo til MailOnline.

Humøret er også på et annet nivå.

Nå meldes det om en Di Maria som igjen har funnet fram spøkefuglen i seg og som strutter av optimisme og selvtillit.

Stor favoritt Vertsnasjon Chile har imponert i Copa America på hjemmebane, men all statistikk taler for at Argentina er den store favoritten i finalen i det søramerikanske mesterskapet:

Chile har aldri vunnet turneringen, mens Argentina kan tangere rekordholder Uruguay om de vinner sin 15. triumf i Copa America.

De har derimot ikke vært søramerikanske mestere siden 1993, og tørster etter en ny triumf.

NB! Finalen sparkes i gang på Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos klokka 22.