Di Maria fikk beskjed om ikke å spille VM-finalen av Real Madrid

- Jeg rev brevet i stykker.

Ángel Di María fikk i et brev fra Real Madrid beskjed om å ikke spille VM-finalen for Argentina mot Tyskland.

26-åringen, som nylig ble solgt til Manchester United for over 600 millioner kroner, fikk brevet på finaledagen 13. juli. Di María var ute med skade og spilte ikke kampen som gjorde Tyskland til verdensmester etter 1-0 i ekstraomgangene.

- Jeg fikk et brev fra Madrid klokken 11 om formiddagen på finaledagen. Der sto det at jeg ikke skulle spille. Jeg rev det i stykker.

- Jeg snakket med Alejandro Sabella (Argentinas landslagssjef), og han ønsket ikke at jeg skulle lide. Jeg sa til ham at jeg ville gjøre alt for å rekke kampen, sa Di María til den argentinske radiostasjonen America fredag.

Trives på landslaget Di María var i storform da han onsdag scoret ett mål og hadde tre målgivende pasninger i 4-2-seieren over Tyskland. Han innrømmer at brevet fra Real Madrid såret ham.

- Jeg led mye den morgenen før finalen. Det var muligens det verste som kunne skje i mitt liv, men slike ting skjer for å teste deg.

Under VM sendte midtbanespilleren Argentina videre da han avgjorde med kampens eneste mål i de 118. minutt mot Sveits i åttedelsfinalen. For ham er ingenting viktigere enn å spille for landslaget.

- Det beste jeg vet er å være en del av landslagstroppen, uansett hvilken viktighet kampen har. Jeg vil være en del av det, sier han.

- Kjærkomne millioner for Real Di María ble i mai kårets til banenes beste spiller i mesterligafinalen. Real Madrid slo byrival Atlético 4-1 etter ekstra omganger. Han tilbakeviser sterkt at han forlot den spanske hovedstadsklubben på grunn av penger.

- De (Real) kan si hva de vil om meg, men millionene de fikk for meg var veldig kjærkomne i Reals regnskapsbøker. Jeg har aldri sagt at jeg ønsket å forlate klubben, jeg ville ikke gå. Spillerne og fansen støttet meg, men klubbens ønske var å selge meg.

(NTB)