Di Maria scoret ett og assisterte tre mål mot Tyskland

Argentina fikk revansj.

Tyskland - Argentina 2-4 (0-2)

(Dagbladet): For første gang siden de vant VM-gullet i Brasil, var det tyske vinnerlaget igjen samlet. Foran en fullsatt arena i Düsseldorf ble verdensmesterne hyllet før kampen.

Spillerne entret banen og ble møtt til en enorm jubel og skriften «Weltmeister». Phillip Lahm, Per Mertesacker og Miroslav Klose ga seg på landslaget etter VM-triumfen og trioen ble hyllet før privatlandskampen i Düsseldorf.

Utsiden av foten Mario Gomez som ble utelatt fra VM-troppen fikk kampens første store mulighet. Spissen kom alene med keeper, men avslutningen ble enkelt reddet av Romero i Argentina-buret.

Hjemmepublikummet holdt stemningen oppe de første 20 minuttene. Så ble det plutselig stille. Angel Di Maria fant Sergio Agüero med utsiden av foten, som styrte inn en argentinsk ledelse. Et vakker mål av Manchester-duoen, som dermed gjorde det Argentina ikke klarte i VM-finalen. Nemlig å score.

Di Maria som i helgen debuterte for Manchester United, viste utover i kampen at han i er i god form. I Lionel Messis fravær, sto United-spilleren virkelig fram.

Sju minutter før pause var han igjen nest sist på ballen før den fant veien til nettmaskene. Fra dødlinja fant han Erik Lamela, som med bredsiden satte ballen helt oppe i krysset.

Det resultatet sto seg til halv tid.

Elegant lobb Angel Di Maria kom ut til den 2. omgangen også. Og det la alle merke til to minutter senere. United-spilleren slo et perfekt frispark som stopperen Federico Fernandez stanget inn foran nesen på Roman Weidenfeller.

Alt handlet om Di Maria denne kvelden. Argentineren fikk ikke selv spille VM-finalen grunnet skade. Og denne kvelden kan det se ut som det var et enormt tap for Argentina.

For Di Maria økte ledelsen til 0-4 foran et sjokkert hjemmepublikum. 26-åringen spilte vegg med en medspiller før han alene med keeper chippet ballen elegant i mål.

Bare minutter senere slo tyskerne tilbake. Sløvt forsvarsspill ga André Schurrle muligheten på et hjørnespark. Den benyttet ham.

Med 13 minutter igjen kom det ny redusering. Mario Götze som avgjorde VM-finalen skjøt via en argentinsk forsvarsspiller og i mål.

Selv om Di Maria endte kvelden med tre assist, kunne det fort ha vært flere. United-stjernen slo flere gode dødballer og stikkere som lagkameratene ikke to vare godt på, før han ble byttet ut med fem minutter igjen.

Dermed endte det med en argentisk revansj i Düsseldorf.

Se alle målene i videovinduet over!

 BANENS GIGANT:  Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
BANENS GIGANT: Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer