- BLE OVERSTYRT: Roman Abramovitsj skal ha blandet seg direkte inn i Chelseas laguttak denne sesongen, blant annet ved å kreve at Roberto Di Matteo skal bruke Fernando Torres. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
- BLE OVERSTYRT: Roman Abramovitsj skal ha blandet seg direkte inn i Chelseas laguttak denne sesongen, blant annet ved å kreve at Roberto Di Matteo skal bruke Fernando Torres. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

- Di Matteo ble tvunget til å bruke Torres

Trosset Abramovitsj mot Juventus.

(Dagbladet): Roberto Di Matteo skal ha vært fullt forberedt på å få sparken etter 0-3-tapet mot Juventus tirsdag kveld, og bekreftelsen kom allerede neste formiddag.

Italieneren er den sjuende manageren som får sparken av Chelsea-eier Roman Abramovitsj, og det bare fem måneder og åtte dager etter at han fikk jobben på permanent basis.

I dag presenterer Daily Mail en meget detaljert historie om spillet bak kulissene før sparkingen var et faktum.

Ifølge avisa hadde Di Matteo nærmest en stående ordre fra Abramovitsj om at Fernando Torres skulle spille spiss.

Ville ha Falcao
Da italieneren i sommer ga Abramovitsj ei liste over spillere han ønsket seg, sto Atletico Madrids superspiss Radamel Falcao øverst. Men Di Matteo skal kjapt ha fått beskjed om å glemme colombianeren. Budskapet fra Abramovitsj var at det allerede fantes en verdensklassespiss i klubben - og at Torres skulle spille.

- Det var en beskjed som ble gjentatt nesten på daglig basis, skriver avisa.

Torres varslet en oppvask med Chelsea etter fjorårssesongen, der han betegnet vrakingen i Champions League-finalen som sitt livs største skuffelse.

- Jeg har følt ting jeg aldri har følt tidligere. Jeg føler at de har behandlet meg på en måte jeg ikke hadde forventet, og ikke på den måten det ble snakket om da de kjøpte meg. Vi har hatt mange samtaler, og vi kommer til å diskutere framtida mi etter sesongen. Den rollen jeg har hatt denne sesongen, ligger ikke for meg. Det var heller ikke det jeg hadde forventet da jeg kom hit. Jeg er ikke komfortabel, sa Torres.

GJENFORENES: Finner Torres tilbake til Liverpool-taktene med Rafael Benitez som sjef? Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier
GJENFORENES: Finner Torres tilbake til Liverpool-taktene med Rafael Benitez som sjef? Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier Vis mer

Denne sesongen har han vært fast i startelleveren til Chelsea denne sesongen, men står like fullt med beskjedne fire ligamål.

Analyserte Liverpool-målene
Roberto Di Matteo har ifølge Daily Mail gått grundig til verks for å finne ut hvordan de best kan utnytte kvalitetene til spanjolen.

Samtlige 81 Torres-scoringer for Liverpool ble kartlagt og analysert til minste detalj, for å finne ut hvorfor han var en helt annen spiller på Anfield enn på Stamford Bridge.

Analysen avdekket et mønster som bekymret italieneren: 56 av 81 mål - nesten 70 prosent - kom etter gjennombruddspasninger bak motstanderens forsvarslinje. Som oftest ble Torres spilt gjennom av Steven Gerrard eller Xabi Alonso.

Man trenger neppe være trenerutdannet for å se at Chelsea ikke har dyrket Torres' bakromsstyrke i samme grad. Selv ikke med kreative og smarte spillere som Eden Hazard, Oscar og Juan Mata rundt seg har 28-åringen blomstret.

I den svært viktige kampen mot Juventus på tirsdag valgte Di Matteo å vrake Torres, etter nok en bleik forestilling i 1-2-tapet mot West Bromwich.

Di Matteo skal allerede da ha visst at hans tid som Chelsea-manager straks ville være over, hevder Daily Mail. I garderoben etter 0-3-tapet gikk han rundt i garderoben for å ta farvel med spillerne.

- I lagmøtet ved lunsjtider tirsdag ga Di Matteo beskjed om at Eden Hazard skulle spille på topp i stedet for Torres. Dette ble møtt med stilltiende aksept av mange av spillerne, skriver avisa.

Skeptisk til Clattenburg-klagen
Rasismesaken mot John Terry og rasismeanklagene mot dommer Mark Clattenburg skal ha tæret på Di Matteo, selv om førstnevnte sak skjedde mens André Villas-Boas var manager.

Så seint som på søndag skal FA ha dukket opp på treningsfeltet for å intervjue Ashley Cole, John Obi Mikel, Ramires og Juan Mata om Clattenburg-hendelsen.

- Di Matteo hadde store betenkeligheter angående Chelseas klage, og mener det har påvirket resultatene den siste tiden, skriver Daily Mail.

Chelsea har i hvert fall ikke vunnet siden, og bare sanket to av ni poeng. I tillegg spøker det altså for videre Champions League-spiller etter det stygge tapet i Torino.

Nå skal Rafael Benitez få Chelsea-skuta på rett kjøl igjen. Den tidligere Liverpool-manageren ble i går ansatt som midlertidig manager ut sesongen.

For Fernando Torres kan det være gode nyheter å bli gjenforent med gamlesjefen, som garantert har noen tanker om hvordan spissen kan finne tilbake til gammel storhet.