Di Matteo fikk Chelsea-jobben

Ansatt i dag.

ANSATT: Roberto Di Matteo (42) blir Chelseas fjerde italienske manager. Foto: REUTERS/Dylan Martinez / NTB Scanpix
ANSATT: Roberto Di Matteo (42) blir Chelseas fjerde italienske manager. Foto: REUTERS/Dylan Martinez / NTB ScanpixVis mer

Roberto Di Matteo (42) blir Chelseas fjerde italienske manager.

Klubben skriver på hjemmesiden chelseafc.com at de er fornøyd med å ha ansatt italieneren på permanent basis.

- Jeg er selvsagt veldig glad for å ha blitt utnevnt til manager og førstelagstrener. Vi opplevde stor suksess sist sesong. Den var historisk for klubben. Vårt mål er å fortsette å bygge laget, og jeg er allerede i gang med planleggingen av kommende sesong og hvilken tropp vi skal ha, sa Di Matteo.

Di Matteo skrev under en toårskontrakt etter at han returnerte fra ferie.

- Hans kvaliteter var lett å se. Han fikk laget til å skinne og hjalp klubben med å skrive historie. Både eieren og styret er glad for at han vil fortsette på jobben han har startet, kommenterte styreformann Ron Gourlay.

Di Matteo overtok jobben som manager i mars på midlertidig basis, etter at portugiseren André Villas-Boas fikk sparken da det sto igjen elleve uker av den engelske sesongen. Di Matteo fikk raskt bedre skikk på laget, og de startet klatringen på tabellen. Klubben tok seg helt til finalen i mesterligaen der det ble seier over Bayern München 19. mai. Han førte også Chelsea til seier i FA-cupen.

42-åringen blir den åttende manageren under eieren Roman Abramovitsj etter at russeren kjøpte klubben i 2003.

- Selv om han har satt listen høyt i de ukene han har ledet klubben, vet vi at han er den rette mannen til å lede klubben, sa styreformann Gourlay.

Di Matteo er den fjerde italieneren som blir manager i Chelsea. Han ble kjøpt til klubben i 1996 av den daværende manageren Ruud Gullit.

Skader fikk Di Matteo til å legge opp som spiller i en alder av 31 år. Han returnerte til Chelsea foran sist sesong som assistent under Villas-Boas.

(NTB)