SPARKET: Aston Villa-manager Roberto Di Matteo har ikke akkurat hatt en forrykende start på sesongen, og laget ligger i bunnstriden etter elleve kamper. Foto: NTB Scanpix
SPARKET: Aston Villa-manager Roberto Di Matteo har ikke akkurat hatt en forrykende start på sesongen, og laget ligger i bunnstriden etter elleve kamper. Foto: NTB ScanpixVis mer

Aston Villas Roberto Di Matteo sparket:

Di Matteo sparket etter 124 dager som manager

Hadde for dårlig start i Championship.

(Dagbladet): Aston Villa-manager Roberto Di Matteo tok over jobben etter Remi Garde i starten av juni i år.

Etter elleve seriekamper står Championship-laget nå med ti poeng etter én seier og sju uavgjort.

Det er ikke godt nok for klubbens eier, Tony Xia, og i dag fikk Di Matteo sparken. Det skriver klubben på sin egen nettside.

KINESISK EIER: Tony Xia kjøpte klubben av Randy Lerner i mai. Foto: REUTERS/Jason Lee
KINESISK EIER: Tony Xia kjøpte klubben av Randy Lerner i mai. Foto: REUTERS/Jason Lee Vis mer

Hete kandidater

Tidligere i dag skrev den engelske avisa The Telegraph at Di Matteo trolig ble sparket i løpet av det neste døgnet. Dette stemte altså, og Xia må nå finne noen som kan erstatte Matteo.

Hans tidligere Chelsea-lagkamerat, Steve Clark, som også har vært Di Matteos høyre hånd i Aston Villa, leder laget inntil en ny manager er på plass.

Ifølge avisa vil Xia bruke landslagspausen på å finne en erstatter.

Trolig er den tidligere Hull og Birmingham-manageren Steve Bruce en mulig kandidat, det samme er Huddersfields David Wagner.

Telegraph skriver at Bruce vil være en kontroversiell signering, men at han har erfaringen fra Championship etter å tilsammen ha rykket opp fire ganger med sine lag.

Wagner har ledet Huddersfield til toppen av tabellen i Championship denne sesongen, og vil nok trolig være vanskelig å få bort fra klubben. Men etter at Villas tekniske direktør, Steve Round, ble sett på Huddersfields kamp mot QPR, har ryktene rundt en mulig overgang for manageren svirret.

Wagner har tidligere jobbet med Jürgen Klopp i Borussia Dortmund, og er kjent for sin «full fart-fotball», basert på å presse høyt med høy intensitet.

Andre kandidater Telegraph trekker fra, er Mick McCarthy og Bristol Citys Lee Johnson.

Sparkingen av Di Matteo gjør at Xia må på sin andre managerjakt siden han kjøpte klubben fra Randy Lerner i mai.