Diallo gir Vålerenga håp

Vålerenga lever fortsatt i håpet om å redde plassen i eliteserien. Mannen som sørger for det heter Mamadou Diallo.

Senegaleseren var mannen bak begge målene da Vålerenga tok en etterlengtet 2-1-seier over Odd Grenland på Bislett i dag. Først skaffet han straffespark, og så gjorde han hele forarbeidet da Dag Riisnæs ble matchvinner.

VIF-trener Knut Arild Løberg angrer ikke på at klubben hentet Diallo fra Lillestrøm da John Carew forsvant til Rosenborg.

- Vi leide ham fordi han er i en egen klasse, i forhold til tempo, rykk og det å utfordre. Han har kommet inn i laget på en veldig bra måte, og i dag jobbet han også litt bedre defensivt, sa Løberg.

Viktig for laget

Diallo har aldri vært kjent som en typisk lagspiller. Likevel mener Løberg at den dribleglade spissen betyr mye for Vålerenga som lag.

- Han viser de andre at det nytter, og bidrar til at de tør å senke skuldrene. Dermed blir det lettere å bevare roen og troen, sa en lettet Løberg.

Etter at Strømsgodset slo Stabæk i går var det nødvendig for Vålerenga å vinne for å holde kontakten med lagene foran på tabellen. Fortsatt ligger laget på kvalifiseringsplass, men det er bare to poeng opp. Dessuten er det nå fire poeng ned til lagene på nedrykksplass.

- Dette var et delmål for å ha heng på lagene foran. Ett av stikkordene var vilje og det å stå på i gjennvinningene. Der var vi klart bedre i 2. omgang, sa Vålerenga-treneren.

Fikk straffe

Allerede etter fem minutter bidro Diallo til å skape den nødvendige tryggheten. Han gikk overende etter en duell med Ronny Deila og fikk straffespark. Aki Riihilahti var sikker fra krittmerket.

- Det var klart straffespark. Han holdt meg i trøya, demonstrerte Diallo etter kampen.

Frode Johnsen utnyttet en feil i Vålerenga-forsvaret til å utligne. Deretter sto kampen og vippet mellom to lag som hadde lite kreativt å bidra med. Unntaket var Mamadou Diallo, lett slentrende før han satte inn rykket, og det skapte til tider panikk i gjestenes forsvar.

Hovmester

27 minutter ut i 2. omgang gjorde han det som skulle til for å sikre tre viktige poeng. Diallo rundet alle med hvit trøye på venstresiden, før han serverte ballen til Riisnæs. Han kunne bare styre ballen i mål, og Diallo var ikke det minste lei seg for at han ikke greide å score selv.

- Det viktigste for meg er å jobbe hardt for laget. Vålerenga har betalt mye for at jeg skal spille for dem, og jeg er glad for å ha bidratt med to målgivende. Hvis vi spiller som i dag tror jeg vi blir i eliteserien, fortalte Mamadou Diallo.

Hvis han selv fortsetter som mot Odd ser det i hvert fall lyst ut.

(NTB)