Diallo klar for Tampa Bay

Mamadou Diallo er klar for Major Soccer League etter at Lillestrøm i går fikk den endelige bekreftelsen på at spissen har fått arbeidstilatelse i USA.

- Vi har fått tilbake kontrakten med Tampa Bay i underskrevet tilstand. Det tar jeg som et signal på at arbeidstillatelsen har gått i orden. Men hundre prosent sikker er jeg ikke før pengene er i banken, sier daglig leder Bjarne Sognnæs i Lillestrøm Fotball ASA til Romerikes Blad.

Avtalen om Diallo innebærer at Lillestrøm styrker klubbens økonomi med nærmere 4 millioner kroner. I tillegg til overgangssummen på 2,1 millioner kroner sparer klubben også nærmere 1,5 millioner kroner i rene lønnsutgifter.

Diallo ønsket å forlate Romerikes-klubben på grunn av regelen om at klubbene i Tippeligaen bare kan benytte en spiller fra land utenfor EØS-området. Lillestrøm har valgt ble det keeper Emille Baron, og Diallo ville således ha blitt sittende på tribunen dersom han ikke hadde funnet seg en ny klubb. LSK-trener Arne Erlandsen er derfor lettet over at overgangsføljetongen om Diallo nå ser ut til å være over.

- Selv om vi hadde trengt Diallo med dagens skadesituasjon, er det bra for både klubben og spilleren at saken har løst seg, sier Erlandsen.

lars.erik.pedersen@dagbladet.no