Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Diamanten Solskjær

-For en diamant for Manchester United, var Leeds manager David O'Learys kommentar etter at superreserve Ole Gunnar Solskjær frarøvet ham seieren på Old Trafford i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Gunnar Solskjær fortsetter å leve opp til beskrivelsen som superreserve for Manchester United.

I dag reddet kristiansunderen Manchester fra tap på hjemmebane mot Leeds.

Solskjær entret banen like før Mark Viduka sendte Eirik Bakkes lag i ledelsen, og to minutter før slutt la Ryan Giggs inn til nordmannen som headet nydelig og utagbart forbi Nigel Martyn. Da hadde nordmannen vært på banen i 14 minutter.

- For en diamant for Manchester United. Hvor mange ganger har han kommet inn og gjort det samme nå?, spurte Leeds manager David O'Leary etter kampen.

Dermed har Solskjær scoret to mål som innbytter denne uka. På onsdag kom han inn mot Olympiakos og scoret det første mål i kampen som sikret United videre spill i Champions League.

Og manager Alex Ferguson tar nok en gang fram surperlativene for sin superreserve.

- Hans kvalitet er ikke bare at han klarer å score, men måten han studerer kampen på før han kommer inn. Mange spillere på innbytterbenken ser kampen, men følger ikke med. Ole ser hvilket stadie kampen er på og det hjelper ham uten tvil til å komme seg raskt inn i den, roser Alex Ferguson.

- Du vet han får med seg alt. Hvis man spør ham i detail etterpå har han alle svarene, legger Ferguson til.

- Jeg konsentrerer meg først og fremst for å være fysisk forberedt før kampene begynner. Men jeg har blitt vandt med å komme inn etter hvert, er Solskjærs svar til Ferguson.

Hovedpersonen selv sørget for at Leeds fortsatt står uten seier på Old Trafford siden 1981.

- Det er stor forskjell på å tape og spille uavgjort i en slik kamp. Det var skuffende at vi ikke ledet til pause, når vi var det klart beste laget, sa Solskjær.

Nordmannen roser også Leeds for at de har tatt poeng borte mot både Arsenal, Liverpool og Manchester United.

- Det er en veldig viktig egenskap for topplagene å ikke tape mot de største konkurrentene. Sånn sett var det også viktig for oss å ikke tape i dag, sier Solskjær til Canal+.

<B>SUPERRESERVE:</B> Ole Gunnar Solskjær header inn utlikningsmålet for United.
SPILTE:</B> Eirik Bakke spilte hele kampen for Leeds, her i duell med David Beckham.
Hele Norges coronakart