Diamantene storklubbene bør signere

Selv om lagene deres sliter er finnes det fantastiske spillere, som storklubbene kan ha nytte av.

WOLFBURG: Julian Draxler for det tyske landslaget. Foto: Reuters / Kai Pfaffenbach
Livepic 
WOLFBURG: Julian Draxler for det tyske landslaget. Foto: Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic Vis mer

Det er drøye to måneder igjen til januar-vinduet åpnet og det er flere klubber som kommer til å se etter forsterkninger. FFT har sett på ti gode spillere som holde til i middelmådige klubber. Klubber som de vil slite med å beholde stjernenespillerne sine.

1. Wolfburgs Julian Draxler

Alle vet at Draxler er talentfull, så hvorfor er han fortsatt i Wolfsburg? Etter å ha avslørt et brennende ønske om å forlate klubben i sommer, er det tvilsomt at den tyske landslagspilleren forblir i klubben veldig mye lenger. Hans lange og raske steg gjør det vanskelig å stoppe ham når han er i full fart, men det er ikke der kvaliteten ligger: Han har en enestående pasningsfot og har visjoner i spillet sitt, noe som har vært med på å rive i stykker flere forsvarsrekker. Draxler er lur når han beveger seg uten ball og kan både spille på venstrekant eller bak en spiss. Når han er i en god, konstant form – og det er viktig her – kan han være en ressurs for enhver europeisk toppklubb. Det er lett å glemme at han bare er 23 år.

Hvor hadde han passet: Arsenal. Han har vært koblet til klubben i hvert eneste overgangsvindu i fire år, men det fordi det er gjennomførbart. Det er ikke sikkert at London-klubben er like ivrige nå ettersom Alex Iwobi har slått gjennom, men laget manglet en ekte tekniker på venstresiden etter at Samier Nasri dro til Manchester City. Draxler hadde vært den perfekte arvtaker og hadde skapt en balanse i laget. Med rett trening og ledelse har han potensialet til å bli en stjernespiller.

2. Inters Ever Banega

Hvis du ser rundt i Europa vil du ikke finne en mer fullstendig offensiv midtbanespiller enn Ever Banega. Inter har ikke fått det helt til denne sesongen, men å signere argentineren på gratis overgang fra Sevilla var en inspirerende avtale. 28-åringen er på sitt beste når han er ballfordeler i en angrepstreer, og kan linke spillerne sammen, ettersom han er bevisst på hva som skjer rundt seg til enhver tid. Han er stødig i dødballsituasjoner og på langskudd, men den tidligere Valencia-spilleren liker også å være involvert ved å jakte etter ballen. Han er den perfekte enganche.

Hvor hadde han passet: Tottenham har en god midtbanerekke, men bortsett fra Mousa Dembele, mangler de spillere som kan ta ballen og kontrollere en kamp. Dele Alli og Christian Eriksen er mer effektive lengre frem på banen, mens Victor Wanyama og Eric Dier briljerer defensivt. Banega kunne balansert det hele, og fort tilpasset seg laget unger Mauricio Pochettino.

INTER: Ever Banega. Foto: AP Photo/Andrew Medichini
INTER: Ever Banega. Foto: AP Photo/Andrew Medichini Vis mer

3. Real Betis’ Ruben Castro

Ruben Castro er som en fin rioja - han blir bedre med årenes løp. Spissen har flyttet mye i løpet av sin karriere, før han endelig slo seg til ro i Real Betis for seks år siden. Selv om han har fylt 35 år har han enda til gode å bli treigere. Han spiller alene som spiss og er flink til å beholde ballen for laget. I tillegg setter han opp flere spill med ryggen mot mål og får lagkameratene med i spillet. Det er likevel ikke alt – forrige sesong scoret han 19 mål i La Liga. Det er dermed ingen andre lag i ligaen er så avhengig av at en spiller skal score.

Hvor hadde han passet: Castro signerte nylig en fornyet kontrakt med Betis, og på grunn av alderen er det tvilsomt at han kan bli lokket til Premier League. Likevel er det lag som virkelig hadde hatt bruk for hans rovdyrlignende kraft. Sunderland sliter i bunnen av tabellen av flere grunner, med sin manglende evne til å finne en måltyv og sjef i laget. De svarte kattene har allerede en veteranspiss i startelleveren – og det ville ikke vært dumt å hente inn en til.

REAL BETIS: Ruben Castro. Foto: EPA/JUAN CARLOS CARDENAS
REAL BETIS: Ruben Castro. Foto: EPA/JUAN CARLOS CARDENAS Vis mer

4. Werder Bremens Serge Gnabry

Det er fortsatt en følelse av anger i Arsenal over at Serge Gnabry forlot dem til fordel for Werder Bremen i sommer. Skader har hemmet fremgangen til 21-åringen, men han er fortsatt en man bør holde øye med. Han briljerte i OL i Rio. Han er i stand til å spille hvor som helst i angrep, han er en rask og sterk spiller som utfordrer motstandere for moroskyld. I dødballsituasjoner er han god med begge beina og han har allerede etablert seg som en viktig spiller for sitt nye lag.

Hvor hadde han passet: Leicester bør begynne å tenke på hva som skjer neste sesong, til tross for at Riyad Mahrez signerte en ny kontrakt i sommer. Bartosz Kapustka mangler erfaring og Marc Albrighton er pålitelig, men ikke spektakulær. Gnabry kunne kommet inn i laget og skapt et sterkt samarbeid med Demarai Gray. Dessverre er det usannsynlig at han kommer til å reise tilbake til England med det første, ettersom Bayern München også har vist interesse for tyskeren.

WERDER BREMEN: Serge Gnabry. Foto: CARMEN JASPERSEN/dpa
WERDER BREMEN: Serge Gnabry. Foto: CARMEN JASPERSEN/dpa Vis mer

5. Sporting Gijons Jorge Meré

Når man blir kastet i vannet så er det to muligheter – enten synker man eller så svømmer man. Jorge Meré debuterte for Sporting Gijon som 18-åring og han har prestert bra siden. Han er ansett som det største talentet i klubben siden David Villa, og det er lett å forstå hvorfor. U21-spilleren til Spania blir sjeldent stresset og har alltid kontroll. Han bruker styrken i kroppen og smidigheten til å stjele ballen fra angrepsspillere og stort sett er taklingene hans perfekte.

Hvor hadde han passet: Southampton har startet et nytt kapittel under Claude Puel og de ser ut til å bygge et ungt og spennende lag. Kaptein Jose Fonte har vært en fantastisk tjener for the Saints, men han blir ikke yngre og klubben må begynne å tenke på en arvtaker. Enn så lenge fungerer Maya Yoshida og Florin Gardos som erstattere, men Meré kunne kommet inn i løpet av de neste to årene og vært en klar forbedring for de begge. Dersom han gjør det, må Virgil Van Dijk være en solid, langvarig partner for ham.

SPORTING GIJON: Jorge Meré. Foto: Jose Manuel Alvarez Rey/NurPhoto
SPORTING GIJON: Jorge Meré. Foto: Jose Manuel Alvarez Rey/NurPhoto Vis mer

6. Stokes Marko Arnautovic

Etter at José Mourinho kalte ham «en fantastisk person, med et barns holdning» i Inter, har Marko Arnautovic innsett at man trenger mer enn et talent for å lykkes. Østerrikeren har nå silkemyke berøringer og er imponerende raskt på tærne. Med sin store fysikk kan man regne med at han tar kontroll over kampen dersom det trengs. Han har blomstret med mer ansvar i Stoke denne sesongen og han er ofte det eneste lyspunktet i Stokes kamper.

Hvor hadde han passet: Forrige sommer viste Everton interesse for Arnautovic, men valgte å signere Yannick Bolasie i stedet. Det kan likevel hende at The Toffees vil gå for ham i fremtiden ettersom han nærmer seg sine beste år som spiller. Kevin Mirallas, Gerard Deulofeu og Aaron Lennon sliter alle med å prestere jevnt på Goodison Park og 27-åringens allsidige spill kunne passet godt inn i laget.

STOKE: Marko Arnautovic. Foto by Greig Cowie/BPI/REX/Shutterstock
STOKE: Marko Arnautovic. Foto by Greig Cowie/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

7. Bayer Leverkusens Benjamin Henrichs

Om du trodde at Philipp Lahms suksessrike karriere hadde inspirert flere spillere til å spille som back i Tyskland så tar du feil. Det er faktisk et stort problem for Die Mannschaft, som har blitt tvunget til å bruke midtstoppere på kanten. Benjamin Henrichs kan endre det. Han startet som en offensiv midtbanespiller, så fornyet 19-åringen spillet sitt ved å etablere seg som en pålitelig høyre- OG venstreback for Bayer Leverkusen. Han er sterk i taklinger og en skarp ballvinner. Unggutten er også smart med ballen og blir sjeldent slått når han er i duell med ligaens raske kantspillere

Hvor hadde han passet: Pep Guardiola er en stor fan av David Alaba på grunn av hans allsidighet, og selv om det er for tidlig å si at Henrichs er i nærheten av østerrikerens nivå har de mange likheter. Ettersom Aleksandar Kolarov, Gael Clichy, Bacary Sagna og Pablo Zabaleta alle har rundet 30, trenger City å se på noen erstattere. Den tyske tenåringen passer den allsidige profilen Guardiola beundrer. Henrichs bør likevel bli i Leverkusen et par år til, han har bare 14 kamper på førstelaget, og trenger tid til å utvikle seg som spiller.

BAYER LEVERKUSEN Benjamin Henrichs. Foto: MAJA HITIJ/dpa
BAYER LEVERKUSEN Benjamin Henrichs. Foto: MAJA HITIJ/dpa Vis mer

8. Palermos Ivaylo Chochev

Palermo og deres berømte rosa draker er synonyme med italiensk fotball. Det ser mørkt ut for sicilianerne for tiden, og klubbens eier Maurizio Zamparini ser ut til å ansette og sparke managere for moroskyld. Selv om laget mangler både kvalitet og engasjement, så mangler ikke Chochev noen av delene: Han er definisjonen på en offensiv midtbanespiller. Bulgareren er fantastisk i lufta og på sitt beste når han får brutt motstandernes spill på midtbanen.

Hvor hadde han passet: Swansea elsker å ha ballen i laget og bryte motstandernes spill, men de mangler en sterk personlighet i laget – en svakhet som har blitt tydelig etter at Ashley Williams dro til Everton. Jack Cork er undervurdert, men han kan ikke gjøre alt arbeidet alene på midtbanen når han har lettvekterne Leon Britton og Ki Sung-yueng som makkere. Chochev kan dermed være det perfekte kjøp for Swansea i januar og han ville bragt inn masse dybde og motstandsdyktighet i laget.

PALERMO: Ivaylo i duell med AC Milans Keisuke Honda. Foto: AFP PHOTO / GIOVANNI ISOLINO
PALERMO: Ivaylo i duell med AC Milans Keisuke Honda. Foto: AFP PHOTO / GIOVANNI ISOLINO Vis mer

9. Bastias Allan Saint-Maximin (på lån fra Monaco)

Franskmennene ser ut til å ha medfødt evne til å skape angrepstalenter. Allan Saint-Maximin er den seneste stjernen i det selskapet. Denne sesongen er han på lån hos Bastia fra Monaco, og 19-åringen har tjent på å spille regelmessig på førstelaget. Han har imponert med farten sin og finte-ferdighetene i kontringer. Saint-Maximin er også overraskende god på langskudd, selv om han ofte surrer det til når han får tid til å tenke seg om fremfor å skyte på instinkt.

Hvor hadde han passet: Det er sjeldent at Premier League-lag kan gamble på en ung spiller på grunn av alle pengene som står på spill i ligaen, men noen ganger kan fristelsen være for stor til å motstå. Watford har vist at de er villige til å gi unggutta en sjanse ved Isaac Success. Saint-Maximin - med hans fart og allsidighet - kunne vært et godt kjøp for The Hornets.

BASTIA: Allan Saint-Maximin da han var i Saint-Etienne i fjor vinter. Foto: AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU
BASTIA: Allan Saint-Maximin da han var i Saint-Etienne i fjor vinter. Foto: AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU Vis mer

10. Spartak Moskvas Quincy Promes

I 2016 er det ingen spillere som forblir usett. De fleste storklubber har talentspeidere over hele verden og de er klare til å slå til når det neste supertalentet viser seg, men ingen lette godt nok i Moskva til å finne Promes. Den 24 år gamle nederlenderen er en lynrask kantspiller. Han er direkte, enestående med ballen og målfarlig. For å toppe det hele er han like god på å spille opp lagkameratene som han er å score selv.

Hvor hadde han passet: West Ham prøvde å hente kvalitet på kantene i sommer, men traff ikke med Gokhan Tore og Sofiane Feghouli. I tillegg har Andre Ayew vært skadet. Promes kan være spilleren de trenger, og han kan spille på begge kantene. Han kan kutte inn i banen og samarbeide godt med Dimitri Payet og Manuel Lanzini. Den tidligere Twente-spilleren kunne også passet godt i Crystal Palace, som trenger en pålitelig kantspiller til å kombinere med Christian Benteke.

SPARTAK MOSKVA: Quincy Promes for det nederlandske landslaget. Foto: AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
SPARTAK MOSKVA: Quincy Promes for det nederlandske landslaget. Foto: AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND Vis mer