- Diao er som Vieira

Gerard Houllier mener Liverpool har fått sin Vieira, og tror laget har gullpotensiale.

Etter 1-0-seieren mot Leeds snakkes det i store ord på Anfield.

- Vi viser tegn som tyder på at vi har potensiale til å ta ligagull. Vi topper serien, men Arsenal gjør det også bra, sier Houllier til The Mirror.

Triumfen på Elland Road kom uten Steven Gerrard, Stephane Hencoz og Emile Heskey på banen. Superspiss Michael Owen spilte bare de siste 21 minuttene. Men både Liverpool-fansen og Houllier er i ferd med å få nye favoritter - som for eksempel Salif Diao.

Diaos første

Senegals Diao scoret sitt første ligamål i Liverpool-trøya i helga. Målet ga tre poeng og tabelltopp for John Arne Riises klubb. Og sjefen er sikker på at det er mer i vente fra midtbanespiller Diao.

Franskmannen sammenligner allerede Diao med Arsenals Patrick Vieira.

- Det kommer mer fra Salif fordi han er en sterk og kraftfull spiller, men trenger å bli vant til holdningene her. Bevegelsene i England er annerledes, med høyere tempo og større aggressivitet. Han må bare bli vant til det. Han har de samme kvalitetene som Patrick Vieira, skryter Houllier.

Tipset av Platini

Diao skulle etter planen spille de første seks månedene av sesongen på lån hos sin gamle klubb Sedan. Men Houllier er glad han ombestemte seg.

- Vi var enige om at Salif skulle bli i Sedan, men jeg mente etter hvert at det var best å ha det beste laget med en gang, så jeg ringte klubbformannen og spurte om han kunne komme med en gang, sier Houllier.

Liverpool-manageren ble tipset av Michel Platini om å ta en titt på Diao da han spilte i Frankrike. Og Liverpools speidere ble raskt overbevist om at senegaleseren var en mann for klubben.

- Han er en intelligent fyr, sier Houllier.

  • Liverpool spiller Champions League-kamp mot Spartak Moskva i morgen.

    (Dagbladet.no)

NY ANFIELD-HELT:</B> Salif Diao scoret sitt første ligamål i helga. Her etter scoring i Champions League. Foto: SCANPIX/EPA