Dickov ville inn på hatlista

Iltre Paul Dickov gjorde alt for å komme på lista til Erik Panzer-Hagen. Men Hagen har sluttet med det tøvet. Han er blitt landslagsspiller nå.

GLASGOW (Dagbladet): -  En fantastisk følelse å ha lykkes, sier VIF-stopperen til Dagbladet.

-  Det hjelper godt på sjøltilliten dette her.

Duellene med skotske Paul Dickov så du sikkert på TV. Du gjorde deg kanskje noen tanker om at skotten ville havne på Panzers famøse hatliste også. Men den gang ei - Erik Hagen er blitt landslagsspiller nå.

Han er ferdig med tøvet.

-  Det overrasket meg litt at en så rutinert spiller kunne miste hodet, sier VIF-stopperen.

-  Det skjedde et par ganger. Men ellers var tonen fin, Paul Dickov er en tøffing. Og utrolig aggressiv til å være så liten.

Brant i hodet

Klokka 12.30 - to og en halv time før avspark - fikk Erik Hagen beskjed om at han skulle spille istedenfor en skadet Vidar Riseth. Klokka 12.31, ett minutt seinere, fikk han den store skjelven. Åge Hareide tvilte ikke, men sjøl var Erik Hagen usikker.

Landskampen han plutselig fikk i fanget, virket skremmende.

-  Det kom noen følelser jeg aldri har kjent før, sier han.

-  Jeg ble veldig nervøs - jeg kan innrømme det. Og da vi gikk ut på banen, brant det i hodet.

-  Og så prøvde jeg å gjøre for mye de første minuttene.

Valpe-nerver

Men glippene var ikke mange. Egentlig var det bare én stor. Og etter at Panzer hadde løpt av seg valpe-nervene kom roen. Og fokuset på jobben.

-  Jeg bestemte meg for å gjøre det jeg er god på, sier han.

-  Jeg sa til meg sjøl at jeg måtte være direkte og ikke fikle med ballen. For det er jo det jeg kan, og heldigvis gikk det bra.

-  Samtidig må jeg si at det var lett å spille med en kar som Claus Lundekvam.

-  Veldig gøy

Sistnevnte har bare ett ord om Erik Hagens landslagsdebut: Fantastisk. Åge Hareie har flere, og de går i den samme leia. Og Erik Hagen blir nesten litt brydd når han hører om rosen.

Fordi det han opplevde i går kveld - og det han tenkte da Norge snudde lua og fløy fra Glasgow til Oslo - aldri har vært i nærheten av hodet hans.

-  Selvfølgelig er det veldig hyggelig å høre.

-  Og veldig gøy, sier han.

STYGT: Skottlands Paul Dickov gikk til flere angrep på Erik Hagen. Men Panzer-Hagen er blitt mindre opptatt av sånt tøv. Og Dickov gjorde ikke annet enn å ødelegge for seg selv.