Didas skuespill straffes hardt

UEFA har talt. Celtic slipper billig.

(Dagbladet.no): Celtic fryktet at Milan ville bli tilkjent poengene da en jublende supporter stormet banen, og tildelte Milan-keeper Dida et lett klaps på skulderen.

Skottene ba imidlertid UEFA ta jukset til Dida med i beregningen - og ble hørt.

For det er Milan-keeperen som straffes hardest, i en avgjørelse som kan skape presedens i lignende saker i framtida. Dida får to kampers karantene for skuespillet på Celtic Park, og må dermed stå over hjemme- og bortekampen mot Shaktar Donetsk.

Dida ble latterliggjort over hele verden da han først tok opp jakten på Celtic-supporteren, før han noen meter senere sank sammen med store «smerter» i hodet.

Mannen som stormet banen, Robert McHendry, har uttalt at han er Skottlands mest forhatte mann etter stuntet.

- Det skyldtes en blanding av spriten og kveldens stemning. Jeg prøvde å klappe Dida på skuldra og sa «Synd det, Dida», sa han nylig til Daily Record.

Men han er neppe like forhatt som fotballfjolset som stormet banen i Parken da Danmark møtte Sverige. For selv om McHendry etter sigende aldri får komme inn på en Celtic-kamp igjen - det skal bli interessant å se hvordan de skal forhindre det - er straffen bare barnemat for den skotske storklubben.

Celtic slipper både poengstraff og tomme tribuner. I stedet må de betale en bot som nok tilsvarer en gjennomsnittlig ukelønn for en spiller: 276.000 kroner. 

FAKET SKADE: Dida ble klappet på skuldra, tok opp jakten på Celtic-supporteren, før han deiset i bakken. Milan-keeperen ble til slutt båret av banen med ispose mot kinnet. Foto: uefa.com
FAKET SKADE: Dida ble klappet på skuldra, tok opp jakten på Celtic-supporteren, før han deiset i bakken. Milan-keeperen ble til slutt båret av banen med ispose mot kinnet. Foto: uefa.com Vis mer

Den vil attpåtil bli halvert hvis klubben klarer å holde fansen i tømmene de nærmeste to årene.

Milan har mulighet til å anke straffen.

(NTB)

Didas skuespill straffes hardt