Didier Cuche brakk mellomhånden

Falt stygt under storslalåmtrening.

BRUDD: Didier Cuche (med gul bandasje på hånda) blir fløyet til undersøkelse etter et fall på trening i dag. Det ble påvist et brudd i hånda, men Cuche kjører likevel storslalåmen i VM på fredag. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
BRUDD: Didier Cuche (med gul bandasje på hånda) blir fløyet til undersøkelse etter et fall på trening i dag. Det ble påvist et brudd i hånda, men Cuche kjører likevel storslalåmen i VM på fredag. Foto: Bjørn Langsem, DagbladetVis mer

Sveitseren Didier Cuche falt stygt på storslalåmtrening i Oberjoch i dag. Han ble umiddelbart kjørt til sykehus i Garmisch.

Trener Roland Platzer kunne fortelle at det er snakk om et brudd i mellomhånden, men det får ingen umiddelbare konsekvenser for VM-deltakelsen.

- Cuche kommer til å kjøre fredagens storslalåm, og så kommer det til å bli vurdert om han må gjennom en operasjon i neste uke. Det er ikke sikkert det er nødvendig, men det kan skje, sa Platzer.

Claus J. Ryste var på plass på treningen sammen med det norske laget og fikk delvis sett det som foregikk.

- Det var et spektakulært fall. Han stupte kråke og slo halvveis salto, men kom seg ned i målområdet der treningen foregikk for egen maskin. Der så jeg han sto og holdt seg for tommelen og armen, men det er vanskelig å si om han ble alvorlig skadet, for det sveitsiske teamet tok ham med seg og kjørte vekk med en eneste gang, sier den norske sportssjefen til NTB.

Cuche er regnet for å være en av favorittene til å vinne en medalje i storslalåm, og han er en av dem som regnes for å være blant de tøffeste konkurrentene til Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud.

Før OL i Vancouver i fjor ødela Cuche tommelen, men han var i stand til å kjøre OL-rennene i Whistler Mountain.

Sveitserne trente sammen med det norske laget da uhellet skjedde. Oberjoch ligger en drøy times biltur fra VM-byen Garmisch-Partenkirchen, og de norske løperne brukte også tirsdagen til trening der.

- Vi hadde en fantastisk trening i dag. Det var supre forhold, knallhard og veldig bra. I Oberjoch var det skikkelig vinter, forteller Ryste, som legger til at de norske løperne fikk unna gjort en perfekt kvalitetsøkt i storslalåm.

(NTB)