OVERRASKELSEN: Didrik Tønseth gikk seg inn til karrierebeste og fjerdeplass i verdenscupen i La Clusaz i dag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OVERRASKELSEN: Didrik Tønseth gikk seg inn til karrierebeste og fjerdeplass i verdenscupen i La Clusaz i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Didrik (21) kan bli VM-joker

Ble beste norske i dag.

LA CLUSAZ (Dagbladet): Ingen av de norske gutta klarte å komme seg på pallen på 15-kilometer fellesstart i verdenscupen i franske La Clusaz i dag.

Nærmest kom 21 år gamle Didrik Tønseth på fjerdeplass. Helt ut av det blå ble Tønseth beste norske løper, bak kazakhstanske Poltaranin, russiske Besmertnyk og sveitsiske Dario Cologna. Ikke akkurat smågutter, altså.

- Dette var artig. Det ble jo en drømmedag for meg. Vanligvis sies det at fjerdeplasser er sure, men for min del i dag er ikke fjerdeplassen sur i det hele tatt, sier Tønseth til Dagbladet etter løpet.

Åpner for VM likevel
På guttas pressetreff i går var Tønseth klar på én eneste ting; han skulle ikke til VM senere i år.

I dag er han ikke like kategorisk.

- Nå er jeg inne i diskusjonen i hvert fall. Men dette er bare ett løp. Jeg er nødt til å levere minst to sånne løp til i NM for å komme med, sier Tønseth.

Ikke stabil
De andre, og mer eller mindre VM-klare norske gutta, var oså med i den store gruppa som kjempet seg gjennom en tung løype i dag. Sjur Røthe endte på åttende plass, Martin Johnsrud Sundby på tiende, mens Eldar Rønnning ble nummer 14.

Formen til det ganske ubeskrevne bladet Tønseth er med andre ord upåklagelig, men han velger likevel å være skeptisk til VM-plass.

- De gutta her presterer jevnt hele tida, så det blir litt gambling å sende en unggutt som meg til VM. Jeg er ikke stabil nok ennå, sier han beskjedent.

Men presterer han på samme nivå i NM blir det umulig å komme utenom ham når uttaket skal gjøres.