Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski 2017

Didrik Tønseth fikk legetilsyn i målområdet etter 35. plassen

- Det er noe unormalt som skjer. 

BLE LIGGENDE: Her er landslagslege Petter Olberg på vei for å se til Didrik Tønseth etter at trønderen ble liggende lenge igjen i målområdet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
BLE LIGGENDE: Her er landslagslege Petter Olberg på vei for å se til Didrik Tønseth etter at trønderen ble liggende lenge igjen i målområdet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Didrik Tønseth lå på niendeplass før dagens fellesstart på den gamle VM-arenaen i Val di Fiemme, og hadde sett for seg å være med og kjempe om pallen i morgendagens Tour de Ski-avslutning.

Og Tønseth gikk offensivt til verks i dag. På den første innlagte spurten om bonussekunder, etter 3,6 kilometer, var Tønseth nummer to.

Så stoppet det helt opp.

- Jeg tenkte mine tanker, men de skal jeg holde for meg selv, tror jeg, sier Tønseth etter løpet.

Ble liggende

Han forteller at det aldri var aktuelt å bryte, men 35. plassen i mål var en av karrierens tyngste nedturer.

Han måtte slippe teten og så løpere han ellers sjelden går sammen med i fellesstarter stake fra seg bortover slettene i den italienske fjellbyen.

I mål var han 2.15 bak vinneren, Martin Johnsrud Sundby. I sammendraget er det fem minutter opp til Ustjugov.

Tønseth ble liggende igjen på snøen i målområdet.

Lenge.

Så lenge at Sundby selv spaserte bort for å se om det var liv i ham.

- Jeg tok en såkalt samling i bånn, bortpå her. Jeg trengte det, sier Tønseth.

Tror ikke han er syk

Han sier skiene var bra, men vet ikke om det er noe i veien med kroppen. Landslagslege Petter Olberg så til Tønseth da han ikke reiste seg fra snøen.

- Han var bare helt tom og sliten. Han hadde henta ut alt han hadde av krefter på slutten der, og det stemte ikke for ham i dag. Det koster å gå skirenn og henge med i denne farta om du ikke har dagen, sier Olberg til Dagbladet.

- Er det noe galt med kroppen?

- Vi har ikke fått noen indikasjoner på at det er sykdom som ligger bak, men av og til har man en dårlig dag uten at det er noe spesielt som ligger bak. Det har vært en lang tour, de har gått mange skirenn på relativt få dager, så det er ikke så uvanlig å få en svart dag.

Heller ikke Tønseth tør si om det er noe i veien med kroppen.

- Det er vanskelig å si, men det er noe unormalt som skjer. Jeg har ikke noen god forklaring på det, sier han.

Vurderer monsterbakken i kveld

Både Finn Hågen Krogh og Emil Iversen har allerede reist hjem fra årets Tour de Ski med kropper som ikke fungerer. Tønseth vet ikke om han gir seg nå.

- Jeg får se litt utover. Alt er spolert nå, så om jeg går eller ikke går, det er vel hipp som happ, sier han.

- Vi får ta stilling til om han bør gå når vi har kommet hjem på hotellet, i fred og ro, og han har fått i seg mat og varme, sier Olberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling