MERÅKER: – Det der skal du ikke gjøre, Didrik Tønseth, det har ingen ting i en skiløype å gjøre, sa NRKs kommentator da Didrik Tønseth slo Magne Haga under lørdagens ski-NM. Video: NRK Vis mer

Didrik Tønseth slo etter Magne Haga etter stavbrudd

Didrik Tønseth slo i raseri: - Det har ingenting i en skiløype å gjøre

Didrik Tønseth slo etter Magne Haga etter at staven brakk. Det ødela løpet til konkurrenten. Tønseth innrømmer at han ble rasende.

MERÅKER/OSLO: Emil Iversen gikk inn til sitt andre NM-gull i Meråker, men det mest dramatiske under NM-tremila sto Didrik Tønseth for.

Kort tid etter skibyttet var nemlig landslagsløperen involvert i et uhell og reagerte voldsomt i øyeblikket, i et løp som betydde mye for ham.

Magne Haga tråkket på staven til Didrik Tønseth ved et uhell, og staven knakk tvert av. Tønseth blir imidlertid så forbanna at han langer ut mot Haga med den knekte staven.

Det gjør at staven til Haga knekker og Åsen-løperen får ikke en ny stav på en kilometer og mister all sjanse om en plass i toppen. Til slutt ble Tønseth nummer ni og Haga nummer 24, etter å ha tapt over et halvt minutt på stavknekket sitt.

Tønseth har siden blitt disket av juryen.

- Hører ikke hjemme

- Det har ingenting i en skiløype å gjøre, sier NRKs kommentator Jann Post.

- Han blir tråkket på staven av Magne Haga, men det er Didriks ansvar å ikke fullføre det stavtaket så langt. Men det er mye adrenalin i VM-aktuelle løpere her nå, sa Torgeir Bjørn på NRKs sending

- Det hører ikke med på noen som helst idrettsarena, ikke bra gjort, det der, konstaterte Fredrik Aukland.

Uhellet gikk verst utover Haga som ikke får ny stav på nesten en kilometer. Dermed falt han av fra tetgruppa og kom aldri opp igjen.

Haga er skuffa og lei seg etter opptrinnet, og vet ikke helt hva han skal si i.

- Vi blir gående litt tett, sånn som det er i en fellesstart. Staven hans brekker i skia mi, men jeg kan ikke gå utenfor løypa heller. Så overreagerer han vel litt, der og da, sier Magne Haga til Dagbladet etter løpet.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Slo i raseri

Tønseth har en litt annen versjon. Han synes Haga tar for mye plass, men tar selvkritikk for handlingen.

- Jeg tipper vi begge blir diska, sier Tønseth til pressen etterpå.

- Det er ikke bra av meg, men det er plass til to i bredden og han kjørte over min. Jeg går om VM- plass, det gjorde ikke han, og da slår jeg av hans, utdyper han.

- Slår du i raseri?

- Ja, det gjør jeg, for det er mer enn bredt nok til to. Når han legger seg helt innpå meg, skjer sånt og da rydder vi opp der og da, og så får juryen ta det etterpå.

Haga ønsket ikke å si noe om slaget burde få følger for Tønseth, men var tydelig svært skuffet etter å ha kommet i mål.

- Det er ikke opp til meg. For min del endrer ikke det noe. Løpet mitt ble ødelagt der og da, hva som skjer med ham etterpå forandrer ingenting. Han er vel en voksen kar og vet at sånn skal man ikke gjøre. Jeg vet at han kjemper om VM-plass og at det betyr mye for ham, men NM betyr mye for meg og mange andre. Jeg har sett fram til dette løpet veldig lenge og det blir ødelagt der og da, sier Haga til NRK.