KLASSE:  Diego Costa har vært i kanonform denne sesongen. Foto: Juan Carlos Hidalgo / EPA / NTB Scanpix
KLASSE: Diego Costa har vært i kanonform denne sesongen. Foto: Juan Carlos Hidalgo / EPA / NTB ScanpixVis mer

Diego Costa fortsetter å briljere for sluttspillklare Atletico Madrid

Og Hulk bommet på straffespark mot gamle lagkamerater.

Atlético Madrid gjorde kort prosess med Austria Wien, vant 4-0 og er vinner av sin mesterligagruppe.

Miranda, Raul Garcia og Filipe Luis sørget for at kampen var avgjort allerede ved pause. I annen omgang tillot Diego Costa seg å misbruke et straffespark før han fastsatte resultatet i det 82. minutt. Atlético tok sin fjerde strake seier og er sju poeng foran nærmeste rival med to kamper igjen å spille.

Det har vært liten tvil om at årets Atlético-utgave ville greie å ta seg til mesterligaens cupspill, men nå er det også matematisk sikkert.

Kampen om 2.-plassen er fortsatt spennende, selv om Zenit St. Petersburg har overtaket etter 1-1 mot Porto onsdag ettermiddag. Hulk utlignet mot gamle lagkamerater, men misbrukte straffesparket som kunne avgjort kampen.

Brasilianeren spilte for Porto i fire sesonger før han ble solgt til den russiske klubben for en rekordsum. Onsdag fikk han hovedrollen på godt og vondt.

Kortvarig Argentineren Lucho Gonzalez ga Porto ledelsen halvveis i første omgang, da han nikket inn et presist innlegg fra den brasilianske høyrebacken Danilo. Dermed tente han portugisernes håp om å passere Zenit og innta 2.-plassen på tabellen.

Hulk gjenopprettet rekkefølgen mellom de to klubbene ved å utligne få minutter senere. Han utnyttet sløvt forsvarsspill, rundet keeper Helton og sendte ballen i tomt mål.

Tidlig i annen omgang handset Nicolás Otamendi, og kampens norske dommer Tom Harald Hagen pekte på 11-metersmerket. Hulk hadde sjansen til å bli tomålsscorer, men Helton revansjerte seg og reddet skuddet.

- Jeg scoret et viktig mål i dag, men jeg feiret ikke fordi både byen og laget Porto er i mitt hjerte, sa Hulk.

- Jeg burde tatt et bedre straffespark, la han til.

Dominerte Porto dominerte første omgang og hadde gode sjanser til å avgjøre kampen, men Zenit hadde den største ved tidligere Arsenal-spiller Andrej Arsjavin et kvarter før slutt. Hulk mente også at han burde hatt straffespark, men Hagen var ikke enig.

Ett poeng til hvert lag betyr at Zenit beholder 2.-plassen ett poeng foran Porto.

- Jeg synes vi var bedre enn dem over de to kampene, selv om vi bare fikk ett poeng mot dem. Vi spilte en stor første omgang, hadde i perioder 69 prosent ballbesittelse og hadde 22 skudd på mål, sa Porto-trener Paulo Fonseca. (©NTB)