Diego Costa har scoret oftere enn Messi i Champions League

Gjør mer enn ett mål i timen. I kveld ryker én av dem ut.

(Dagbladet): Atlético Madrid har en alle tiders mulighet til å sende Barcelona ut av Champions League i kveld. Med 1-1 fra bortebane, er det tilstrekkelig å holde nullen.

Men en scoring vil selvsagt hjelpe på både selvtilliten og stemningen på Vicente Calderón.

Lagets suverene måljeger Diego Costa er imidlertid usikker fra start i kveld. Costa har scoret like mange mål (25) som Lionel Messi i serien. I Champions League har han 7 mot Messis 8 mål, men har også spilt mindre.

Mens Messi har brukt nøyaktig halvannen omgang (67,5 minutter) per scoring i Champions League, har Diego Costa brukt mindre enn en time per mål (57,9 minutter).

- Er Diego Costa frisk, spiller han. Hvis han er litt mindre enn 100 prosent, sitter han på benken. Ellers er han ute. Vi ser på ham på trening, sa Atlético-trener Diego Simeone i går ifølge Uefa.com.

- Antakelig spiller han, det ser sånn ut på uttalelsene til Simeone, mener Petter Veland, C More-ekspert på spansk fotball.
 
Viktige bortemål Diego Costa haltet av banen etter en halvtime i første kamp på Camp Nou for åtte dager siden.

- Han er veldig viktig for dem, men det er ikke sånn at de går fra å ikke ha en sjanse uten ham til å ha en sjanse om han spiller. Da hadde det nesten vært viktigere å ha ham i 90 minutter på Camp Nou enn hjemme på Vicente Calderón, fordi bortemålene er så viktige. Og de fikk jo et bortemål uten ham, sier Veland til Dagbladet.

Barcelona og Atlético har møttes fire ganger denne sesongen. To ganger i den spanske supercupen, én gang i serien og altså i første kvartfinalekamp i Champions League tirsdag sist uke. Det har vært tett og jevnt - to ganger 1-1 og to ganger 0-0.

En ny målfattig kamp i kveld vil kunne tale til Atléticos fordel.

- Jeg har en følelse av at Atlético Madrid vil ligge dypt og satse på kontringer. Med tanke på at det har byttet på å bli 1-1 og 0-0 tidligere i sesongen, er det vel på tide med 0-0 igjen, sier Ole Aasheim, president i den norske supporterklubben Peña Atlética de Noruega.

- Funnet nøkkelen Barcelona er vant til at lag legger seg dypt og forsvarer seg mot dem, men Aasheim frykter ikke at Atlético skal bli malt i senk av katalanerne.

- Det er akkurat sånn vi har spilt mot dem de siste kampene. Atletico ser ut til å ha funnet nøkkelen til hvordan man spiller mot Barcelona. Barcelona har slitt med å finne mellomromene og slått mye på tvers og bakover. Dessuten er Atlético Madrid et godt kontringslag, sier Aasheim.

Han er ikke så bekymret for om Diego Costa starter eller ikke i kveld.

- Jeg tror Diego Simeone også har ligagullet i hodet, sier Aasheim.

Og akkurat ligagullet virker ekstra forlokkende på den norske supporterlederen selv også.

- Jeg vil heller vinne serien enn Champions League. Seriegullet er en enda større prestasjon med seier etter 38 kamper. Dessuten har de to andre dominert så lenge at det hadde vært noe ekstra å bryte den dominansen, sier han.

Barcelona-supporter og ansvarlig redaktør i supporternettstedet Blaugrana.no, Thomas Dragsnes, tror ikke motstanderen tar sjansen på å benke toppscoreren sin.

- Jeg tror Diego Costa spiller. Jeg tror de tar sjansen på å bruke ham. Lionel Messi spiller jo også noen kamper selv om han ikke er hundre prosent. Atletico har strengt tatt en veldig bra ellever uten Diego Costa også, men han er toppen av kransekaka og har bøttet inn mål.

Tror på Atlético Messi og Costa har bøttet inn mål begge to. Det skal sies at begge havner i skyggen av Cristiano Ronaldo, som har scoret tre flere enn dem (28) mål i serien, og kun er ett mål unna å ha scoret like mange som Costa og Messi tilsammen i Champions League med sine 14 mål i Europa.

Ronaldo satt på benken og så lagkameratene berge seg videre fra kvartfinalen mot Borussia Dortmund i går. I kveld ryker enten Diego Costa eller Lionel Messi ut.

- Jeg har faktisk en følelse av at Atletico Madrid går videre på grunn av at de spiller med minst press. Skulle Barcelona ryke ut, vil det være bortimot en sportslig krise. Om Atletico går ut, har de fortsatt gjort en veldig god sesong i Champions League i tillegg til at de fortsatt spiller om gull i La Liga, sier Petter Veland.

Atlético-supporter Aasheim sier han er svært avslappet noen timer før kamp, selv om han gleder seg.

- Jeg er veldig lite nervøs, for jeg føler vi at vi har lite å tape. Men jeg tror vi vinner, sier han og sikter til fordelen av bortemål og muligheten til å ligge dypt og vente på kontringssjanser.

Barcelona-supporter Dragsnes vet ikke helt hva han tror mest på.

- Jeg har en veldig 50-50-følelse foran kveldens kamp. Vi møter et godt lag, og har jo bare spilt uavgjort mot dem tidligere i sesongen. Det var også veldig jevnt sist, sier han.