TIL LONDON: Ifølge The Guardian er Diego Costa klar for Chelsea. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB Scanpix
TIL LONDON: Ifølge The Guardian er Diego Costa klar for Chelsea. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB ScanpixVis mer

- Diego Costa nærmer seg Chelsea etter å ha bestått den medisinske testen

The Guardian hevder spissen selges for 320 millioner kroner.

(Dagbladet): Det har lenge versert sterke rykter om at Atlético Madrids stjernespiss Diego Costa er på vei bort fra klubben. 

Nå melder britiske The Guardian at måltyven har fullført den medisinske sjekken hos Chelsea, og er klar for blåtrøyene.

Overgangsprisen skal være på 32 millioner pund, eller drøyt 320 millioner kroner.

Samme agent som Mourinho Braslianskføde Costa skal spille VM for det spanske landslaget. Spissen har slitt med en skade de siste ukene, men håper å rekke åpningskampen mot Nederland.

25-åringen har nettopp fullført sitt livs beste sesong for Atlético Madrid, en sesong som ble kroner med seriemesterskapet i Spania. Costa scoret 27 mål på 34 ligakamper, og åtte mål på ni Champions League-kamper. Atlético tapte Champions League-finalen mot byrival Real Madrid. 

På veien til CL-finalen i Lisboa, slo Diego Costa og Atlético ut Chelsea. I etterkant skal José Mourinho ha uttalt at Costa var spilleren Chelsea trenger for å vinne Premier League igjen. Mourinho og Costa har samme agent, Jorge Mendes, noe som trolig har hjulpet på i overgangsforhandlingene. 

Torres motsatt vei? Samtidig kan fort vekk hende at Fernando Torres går motsatt vei, i det som kan bli en følelsesladd retur til klubben han ble kaptein for allerede som 19-åring. 

Atlético har allerede signert 19 år gamle Angel Correa fra argentinske San Lorenzo, og ifølge The Guardian er de også interesserte i å prøve seg på Tottenham-spiss Roberto Soldado.