Diego Costa tar selvkritikk etter den katastrofale starten: - Jeg var overvektig

Vil ikke skylde på Mourinho.

NOEN KILO FOR MYE: Diego COsta kom tilbake fra ferie med en liten mage. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX Shutterstock/NTB Scanpix
NOEN KILO FOR MYE: Diego COsta kom tilbake fra ferie med en liten mage. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Chelsea-manager Josè Mourinho har vært i hardt vær denne sesongen. En elendig sesongstart - med 16. plass i Premier League - har ført til spekulasjoner rundt portugiserens framtid i Chelsea.

Det gikk så langt at styret i Chelsea hadde et møte - som endte med at manageren foreløpig er fredet i klubben.

Fabio Capello gikk tidligere denne uka ut og sa at Chelsea-spillerne aldri kom til å prestere så lenge Mourinho er sjef. Flere sentrale spillere som var bærebjelken forrige sesong har sviktet totalt denne sesongen.

Nå tar Diego Costa bladet fra munnen. Han mener det ikke er Mourinhos feil at spillerne underpresterer. I stedet tar han tak i seg selv.

- Jeg skal være ærlig. For noen uker siden, fem eller seks uker siden, var jeg ikke på topp spillemessig. Iallfall ikke fysisk, sier Costa.

- Vi snakker sammen innad i spillergruppa og vi vet at vi kanskje ikke var 100 prosent i form da vi kom hit. Jeg ble skadet mot slutten av sesongen og dro deretter på ferie. Jeg sporet litt av dietten og når jeg kom tilbake var jeg ikke i den formen jeg skulle være. Jeg var litt overvektig. Det gikk utover spillet mitt, sier Costa ifølge The Telegraph.

Chelsea ble overlegen seriemester forrige sesong, noe spillerne kan ha tatt litt lett på denne sesongen.

- Vi må skylde på spillerne fordi vi kom tilbake fra ferien proppfulle av selvtillit, og vi trodde vi ville fortsette der vi slapp forrige sesong, før vi innså hvilken situasjon vi var i. Vi var allerede i en dårlig situasjon, sier Costa.