Maradona er død. Landesorg i Argentina

Diego Maradona er død

Den argentinske fotballegenden Diego Armando Maradona døde i dag av hjertestans. President Alberto Fernández har erklært tre dagers landesorg i Argentina for å hedre ikonet. - Jeg var heldig som fikk spille mot ham, sier Åge Hareide til Dagbladet. - Han var min store helt, sier Erik Solér.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-Trist naturligvis når unge folk dør. Jeg har beundret Maradona i mange år. Han var i Norge i 2006 i en sånn oppvisningskamp. I den sammenheng trff jeg han et par ganger. Hyggelig fyr, sosialt oppgående, flink og urydddig, det så jeg hotellrommet hans, sier Drillo til Dagbladet. Diego Armando Maradona (60) døde av hjertestans i huset hvor han hadde installert seg etter en hodeoperasjon, ifølge den argentinske storavisa El Clarin.

- Det er trist. Han ble ikke gammel den godeste Maradona. Det er alltid trist når noen går bort. En fantastisk fotballspiller. Jeg var heldig som fikk spille mot ham, sier Åge Hareide til Dagbladet om bortgangen til Diego Maradona.

Hareide var på det norske landslaget som slo Maradona og Argentina i en treningskamp i 1986.

- Det var en treningskamp i april i 1986. Jeg husker det var en ujevn Ullevaal stadion. Han (Maradona) ristet på hodet på grunn av det. Han var jo den store stjerna. Han gikk nok på sparebluss akkurat i den kampen, forteller Hareide og sier at han tror Maradonas fokus lå på VM senere det året.

- Min store helt

Erik Solér spilte også denne landskampen da han fikk møte sitt store forbilde Maradona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer