Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Digg å få vist at vi kan

Tiril Eckhoff (25) og Marte Olsbu (25).

BRONSELAGET:  Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø åpent skiskytter-VM med norsk bronse på mix-stafetten.
BRONSELAGET: Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø åpent skiskytter-VM med norsk bronse på mix-stafetten. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Det var så viktig, sier Tiril Eckhoff, og ser ut over et Holmenkoll-anlegg som sakte men sikkert er i ferd med å tømmes for publikum.

Hun er fornøyd med at hun fikk vist alle de som tusler rimelig godt fornøyd ned mot t-banen hva hun kan. For Tiril Eckhoff var mestringen, å levere opp mot sitt maksnivå, nesten viktigere enn bronsemedaljen det norske laget tok på mix-stafetten som åpnet VM i ettermiddag.

Med bronsen i havn var VM-starten «godkjent». For Tiril betydde løpet langt mer.

- Det er deilig, sier Eckhoff etter å ha fått ned alle blinkene og sendt Johannes Thingnes Bø ut først på den tredje etappen.

Hun ble over natta utropt som den «neste Tora Berger» etter suksessen i Sotsji for to vintre siden. Men sist vinter ble presset vel stort, og resultatene deretter. 

Før stafetten i dag, var Tiril, og ikke minst Marte Olsbu, regnet som de usikre norske kortene. At brødrene Bø skulle levere, tvilte ingen på.

Men så ble det omvendt. Jentene gikk i front, gutta brukte for mange ekstraskudd til å knive om gullet.

- Jentene gjorde en maksprestasjon, oppsummerer sportssjef Morten Aa Djupvik.

Og legger til:

- Gutta leverte også bra, men likevel mer på det jevne.

- Hva betyr dette for fortsettelsen?

- For jentene betyr det utrolig mye å få til en så bra start. Nå kan de senke skuldrene og kose seg i publikumsfesten på hjemmebane. I dag viste de at de behersker dette. Det er godt å se, for vi har jobbet beinhardt mot dette, sier Djupvik.

- Ikke minst har vi jobbet med å mestre presset med hjemmebane, mye media og mange folk på tribunen. Den jobben har jentene gjort på utmerket vis, sier sportssjefen.

Tiril Eckhoff er enig.

- Det er bare digg, jeg gleder meg til fortsettelsen. Det er ingen grunn til noe annet nå, sier Eckhoff.

Det gjør Marte Olsbu også. Hun gikk sin beste stafettetappe i VM på hjemmebane.

- Fantastisk moro å få det til så bra på hjemmebane, det var bare rett og slett skikkelig morsomt, sier Olsbu.

OVERBEVISTE: I dag leverte jentene bedre enn gutta. tiril Eckhoff (t.v.) og Marte Olsbu holdt Norge inne i gullkampen på sine etapper.
OVERBEVISTE: I dag leverte jentene bedre enn gutta. tiril Eckhoff (t.v.) og Marte Olsbu holdt Norge inne i gullkampen på sine etapper. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media