Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Digger dette!

Kristian Kjelling (24) er stjerna som kan sende Norge videre i VM. Og på veien dit digger han hvert sekund av dyrkelsen.

SOUSSE (Dagbladet): -  For å være ærlig, så digger jeg dette, sier Kristian Kjelling med et stort smil etter uavgjortbragden mot Tyskland i går kveld.

Det smilet kunne han med god samvittighet koste på seg. Han hadde tross alt gitt en god del TV-seere mye å smile og glede seg over i beste sendetid:

12 av 27 norske scoringer mot toppnasjonen Tyskland sender Kjelling inn i verdenstoppen som et navn å legge merke til. Og etter fire kamper er han VMs desiderte toppscorer med 34 mål.

Frie tøyler

Kjelling ble vraket fra start til fordel for Frode Hagen, ettersom Tysklands-proffen kjenner de tyske spillerne bedre - og at det norske kollektivet er sterkere med Hagen enn Kjelling på banen. Men det tok ikke lang tid før Kristian Kjelling befant seg på parketten.

Mens Kjelling puttet 12, gikk Hagen og lagkaptein Glenn Solberg av banen uten å ha tegnet seg på scoringslista mot spillere de kjenner fra tysk Bundesliga...

-  Jeg er 100 prosent lojal mot Gunnars valg. Frode Hagen er en fantastisk spiller, sier Kjelling.

For Gunnar Pettersen ble Kjelling så viktig at han tydde til noe som hører sjeldenhetene til:

Han ga en spiller helt frie tøyler.

Da Tyskland ledet 24-22 ti minutter før slutt, fikk Kjelling beskjed om å ta plassen i midten og gjøre som han ville. Seks minutter seinere ledet Norge 26-25, blant annet etter to nye Kjelling-mål i den perioden.

-  Jeg bare ba om å få ha Frank Løke på streken, så var alt greit for meg. Han er en type som velger å dø framfor å miste ballen. For meg var da enten å skyte selv eller spille til Løke.

Glemte klokka

Men Kjelling er også en type som spiller med høy risiko - og som sådan holder på å gi landslagssjefen hjerteinfarkt av og til:

Han kan skyte på de merkeligste sjanser, og han pådrar seg noen tekniske feil i stressede situasjoner. Kjelling endte som kveldens helt, men det kunne også endte fryktelig galt for Kjelling:

Da Norge var i overtall og hadde ballen 30 sekunder før slutt valgte Kjelling å skyte på en dårlig sjanse. Det ga tyskerne et siste angrep, som endte i en praktredning av keeper Steinar Ege.

-  Hadde Tyskland scoret der er jeg redd pulsåra hadde gått i kveld, fleiper Kjelling.

For han vet at det var en utilgivelig synd å skyte der.

-  Jeg var så het i toppen at jeg glemte å sjekke klokka. Hadde jeg visst at det var så kort tid igjen ville jeg ikke skutt. Da hadde vi kastet ball og skutt når det var igjen fem sekunder. Men heldigvis gikk det bra. Det ene poenget er sinnssykt viktig. Og humøret i gruppa er helt fantastisk: Vi har tross alt spilt uavgjort mot en nasjon som har kjempet i toppen i 10-15 år, og som er ranket 20 plasser foran oss, sier Kristian Kjelling.

For ego?

Gunnar Pettersen la ikke skjul på at han var stolt av både Kjelling og resultatet.

-  Med Kjelling på banen har jeg 180 i puls hele tida. Går det, så er det glitrende. Lykkes han ikke, så får vi en kontring imot.

Og han vet at ikke alle i laget er tilfreds med at Kjelling tar stor plass i laget. Forsvarskjempen Johnny Jensen sier det slik:

-  Det blir litt mye med Kjelling. Det er greit når han lykkes, men ikke når han ikke gjør det. Vi er tross alt et lag som er best når vi spiller sammen. Det er det vi har trent på, og derfor er vi tjent med at det er litt mer samarbeid, sier Jensen til Dagbladet.

Kjelling forstår innvendingen.

-  Jeg beklager at det ikke er nok kollektivt spill når jeg er på banen. Men da har vi noe å jobbe med. Jeg kan nok justere meg litt ned. Men en annen dag er det kanskje en annen som har dagen, som får fritt spillerom. Min rolle er tross alt å være skytter. Det er det jeg er. Andre er gode i forsvar og noen er gode i mål.

NERVEPIRRENDE: Trener Gunnar Pettersen var spent på sidelinjen under håndballkampen mot Tyskland i Sousse i Tunisa torsdag. Her sammen med Glenn Solberg (t.v.) og Jarle Rykkje.
PÅ VEI TIL VM: 12 av 27 norske scoringer mot toppnasjonen Tyskland sender Kjelling inn i verdenstoppen som et navn å legge merke til. Her jubler han etter en av scoringene.
KAMPENS PROFILER: Steinar Ege (t.v.)og Kristian Kjelling.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media