Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Branns spiss jakter på toppscorer-tittel

- Digger navnet Skårevik

Kallenavnet «Skårevik» begynner å feste seg for alvor etter at Steffen Lie Skålevik er i ferd med å skyte seg til topps i Eliteserien. - Han er Norges beste spiss, sier Branns trener.

MÅLJEGER: Branns Steffen Lie Skålevik scoret to nye mål i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MÅLJEGER: Branns Steffen Lie Skålevik scoret to nye mål i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
  • Brann-Tromsø 3-0

BERGEN (Dagbladet):

- Det er bare så deilig. Jeg vil ikke snakke om flyt. Det er beinhardt arbeid i 90 minutter. I tillegg scorer jeg to fine mål. Nå er alt bare herlig. Og folk kan bare fortsette å kalle meg for «Skårevik». Jeg digger det kallenavnet. Men det var sørlendingene som kom på det først. Jeg fikk kallenavnet da jeg var på utlån til sørlendingene i fjor, sier han.

Men han legger til:

- Det kommer forhåpentligvis flere mål i Brann-drakta, gliser Branns toppscorer med fem mål.

Les også: Brann kjørte over Tromsø

To iskalde mål
Brann-spissen første mål kom etter en tabbe av Robert Taylor på egen femmeter. Innlegget fra Gilbert Koomson bommet han totalt på. Bak ham lusket «Skårevik». Han knallet ballen kontant i nettet.

Mål nummer to var igjen et samarbeid mellom Koomson og «Skårevik». Koomson kom på et vanvittig raid på høyresiden, og etter hvert havnet ballen hos «Skårevik» som rundet keeper elegant og scoret Branns tredje mål.

- Jeg ser ikke Koomson. Jeg hører folk juble når han får ballen. Da skjønner jeg at han har skrudd på turboen. Jeg kom i posisjon, og heldigvis fikk jeg ballen. Å runde keeper gikk automatisk. Jeg fikk nesten ikke tid å tenke, sier «Skårevik».

Lenge igjen
- Brann leder nå tabellen etter åtte kamper. Kan det holde til gull?

- Tja. Er det ikke i november det er siste seriekamp? Vi får se. Akkurat nå virker vi som et bunnsolid lag som scorer mye og slipper inn færrest mål av alle. Fortsetter vi slik … Vi skal i alle fall holde oss i toppen, sier «Skårevik».

Løps,- og scoringsmaskin
«Skårevik» løper og løper. Han jobber enormt. I tillegg fikk han god hjelp av Branns høyreving, Gilbert Koomson, som løper så hurtig at Lynvingen ser ut som en skilpadde som vasser i sirup.

BERGEN  20180506.
Branns Steffen Lie Skålevik scorer igjen under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann stadion, med Tromsøs keeper Jacob Karlstrøm bak seg og Tromsøs Morten Gamst Pedersen (t.v.)


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BERGEN 20180506. Branns Steffen Lie Skålevik scorer igjen under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann stadion, med Tromsøs keeper Jacob Karlstrøm bak seg og Tromsøs Morten Gamst Pedersen (t.v.) Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Skålevik er enormt god for tiden. Jeg tar ikke for mye i når jeg sier at han er en av Norges beste spisser for tiden. Jeg vil si den beste. Han løper og jobber i 90 minutter for laget. Han trøkker til i duellene, og er langt mer enn en tradisjonell spiss som venter på å bli servert baller på sølvfat, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Kun Marcus Pedersen, med åtte mål, har scoret mer enn Branns spiss i år. «Skårevik» har fem mål - så langt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media