Diggins kollapset da Niskanen sjokkerte alle

Kerttu Niskanen sto for en sjokkseier på den andre Tour de ski-etappen. De norske utøverne hadde en tung dag, og Jessie Diggins gikk også på en smell.

UTSLITT: Amerikanske Jessie Diggins i målområdet. Skjermdump TV 2 / TV 2 Play
UTSLITT: Amerikanske Jessie Diggins i målområdet. Skjermdump TV 2 / TV 2 Play Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finske Kerttu Niskanen sto for en sjokkseier av rang da hun vant den andre Tour de Ski-etappen foran Ebba Andersson og Natalja Neprjajeva.

Fra et seint startnummer dro Niskanen fordel av det sluttet å snø, men hun leverte et vanvittig løp og var 18,2 sekunder foran Andersson i mål.

- Jeg liker meg i høyden og hadde en god dag, sier Niskanen i et intervju med FIS. Det er 33-åringens sjette pallplasseringen i et individuelt verdenscuprenn i karrieren. Den forrige kom da hun vant den samme distansen i Cogne i 2019.

VANT: Finske Kerttu Niskanen. Foto: Terje Pedersen / NTB
VANT: Finske Kerttu Niskanen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Kollapset

Amerikanske Jessie Diggins var overlegen på gårsdagens sprint, og skaffet seg et godt utgangspunkt før den andre etappen av Tour de Ski, 10. kilometer klassisk. Men dagens etappe ble et mareritt for fjorårsvinneren. Det var et voldsomt snøfall i Sveits onsdag, og det ga Diggins problemer.

Diggins tapte tid allerede fra start. Og det ble bare verre og verre. Det så ut som hun sleit med veldig dårlig ski.

- Jeg er usikker om hun har like godt utstyr som sine nærmeste konkurrenter, uttalte TV 2-ekspert Petter Soleng Skinstad.

Diggins kollapset etter at hun passerte målstreken, helt utslitt. Hun ble til slutt nummer 16, og mistet med det også forspranget hun hadde opparbeidet seg etter gårsdagens sprint.

- Det var veldig tøft. Det var vanskelige forhold. Jeg er så stolt av laget vårt i dag. Alle jobbet som helter og var positive. Jeg er i god form, sier Diggins til TV 2.

TABBE: Det gikk ikke som planlagt da Therese Johaug skulle kaste blomster til publikum etter seieren i Davos. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Tung norsk dag

For Norge ble det en tung dag. Anne Kjersti Kalvå var best av denne norske på en 10. plass, 55,7 sekunder bak Niskanen.

Tiril Udnes Weng (12. plass) og Heidi Weng (13. plass) fulgte like bak.

NUMMER 12: Tiril Udnes Weng. Foto: Terje Pedersen / NTB
NUMMER 12: Tiril Udnes Weng. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Det var en tung dag. Jeg kjempet så godt jeg kunne, men jeg følte meg ikke pigg, fortalte Heidi Weng til TV 2 etter rennet.

- Jeg er ganske fornøyd. Det var sliteforhold, men jeg hadde gode ski, så det gikk an å gå greit på ski, sier Anne Kjersti Kalvå til TV 2.

Lotta Udnes Weng ble nummer 26, Ragnhild Haga tok 29.-plassen, Mathilde Myhrvold kriget seg til en 50. plass, Anna Svendsen ble nummer 52 mens Silje Theodorsen tok en 54. plass. Helene Marie Fossesholm ligger på 59. plass akkurat nå. Ane Appelkvist Stenseth er fortsatt ute i løypa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer