Live-published photos and videos via Shootitlive

Diggins spurtet USA til OL-gull. Norsk bronse på lagsprint

Slått på oppløpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Lagsprintfinalen ble en kamp mellom Norge, USA og Sverige. Charlotte Kalla og Stina Nilsson har hvert sitt gull fra mesterskapet, og viste god form også på lagsprinten.

Det hele ble avgjort på siste etappe. Der ble Falla hakket for treg på oppløpet, og Jessica Diggins spurtet USA til OL-gull Sverige tok sølv.

Maiken Caspersen Falla og Marit Bjørgen tok bronse.

- Vi er veldig fornøyd med bronse. Det var noen sterke lag. Det var gøy med amerikansk gull, sier Marit Bjørgen til TV Norge.

- Jeg kjente syra litt i bakken. Jeg er litt skuffa over utforkjøringen, for jeg mister totalt balansen og mister mye fart. Og litt fokus. Da kommer de forbi, og jeg kommer litt ut av det, rett og slett, sier Falla.

UHELL: Kan Nilsson-uhellet ha vært avgjørende? Vi spør Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Irritert Falla

​I den siste utforkjøringen var det kontakt mellom Falla og Nilsson - og Falla mistet tydelig balansen.

- Det var noe som skjedde, og jeg mistet balansen. Jeg mistet ganske mye fart, og holdt på å falle. Heldigvis klarte jeg å holde meg på beina, men det er ikke bra at noe sånt skjer i siste runde. Jeg var veldig sliten og det er ille at noen kommer borti skia mine på det tidspunktet. Men jeg klarte å fortsette uten å falle, og vi fikk en medalje til slutt – det er viktig, sier Falla til Eurosport.

Hun fortsetter:

- Jeg følte at jeg gikk ganske godt opp bakken. Jeg klarte å spare litt krefter til siste runde, og jeg føler at jeg gjorde det jeg kunne. Men mot slutten var jeg helt tom for oksygen. Jeg er litt skuffet over det jeg gjorde i nedoverbakkene, for jeg har gjort det bra på trening i bakken her og ingen har klart å passere meg, men i dag følte jeg at andre var borti skiene mine.

Stor fart

Allerede i semifinalen viste USA at de kom til å bli farlige. Jessica Diggins satte forrykende fart på sine etapper, og Kikkan Randall virket veldig frisk.

Men de norske jentene bet seg fast - og Falla viste krefter ved å gå forbi i den siste bakken før stadion. Svenskenes Nilsson hadde problemer med å følge.

THRILLER: Det ble en thrilleravslutning på lagsprinten for kvinner, der medaljene skulle fordeles mellom Norge, Sverige, og USA! Se reaksjonene fra svenske Expressen. Video: Expressen Vis mer

Bjørgen prøvde å sette stort tempo på sin siste etappe, men Kalla og Randall bet seg fast. Dermed var det opp til Falla å avgjøre.

Hun banket til i den siste bakken - men rivalene hang på. Før oppløpet gikk de forbi, og Falla og Bjørgen måtte ta til takke med bronse.

Kan bli tidenes vinterolympier

Hvis Marit Bjørgen og Falla vant dagens lagsprint, ville 37-åringen fra Rognes gått opp som tidenes mestvinnende vinterolympier.

Etter bronsen må muligheten vente til søndag. Tar hun sitt åttende gull i olympisk sammenheng på tremila, har hun like mange gull som Bjørndalen, men går forbi med flere medaljer totalt.

Men Bjørgen har flest medaljer i olympisk sammenheng, med fjorten.

- Det gjenstår en sjanse, så jeg ser fram til det, sier Bjørgen.

Norge var for øvrig mestere fra 2014 i øvelsen. Nettopp Bjørgen sikret gull i Sotsji i 2014 sammen med Ingvild Flugstad Østberg.

I tillegg til stilte vi altså med en som er regjerdene verdensmester. Sammen med Heidi Weng ble Maiken Caspersen Falla verdensmester på distansen i Lahti i fjor

OL 2018: I dag er tidligere snowboardkjører Stine Brun Kjeldaas gjest i OL-studio. Sammen med Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther, får du alt om dagens OL-døgn: Det historiske gullet til USA, herrenes dominanse på langrennsstafetten, og den ville skøyterekorden til Norge. Med Ingrid Cogorno som programleder. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer